Sadağı Kanyonu turizme açılıyor

‘Sadağı Kanyonu Tabiat Parkı Ekoturistlerle Buluşuyor’ adlı proje onaylandı. Proje kapsamında, kanyondaki biyolojik çeşitlilik potansiyeli tespit edilecek, kanyonda yürüyüşleri kolaylaştırıcı düzenlemeler yapılacak.

Sadağı Kanyonu turizme açılıyor

Orman ve Su İşleri Bursa İkinci Bölge Müdürlüğü tarafından hazırlanan ‘Sadağı Kanyonu Tabiat Parkı Ekoturistlerle Buluşuyor Projesi’ başlıyor. Proje kapsamında, kanyondaki biyolojik çeşitlilik potansiyeli tespit edilecek, kanyonda yürüyüşleri kolaylaştırıcı düzenlemeler yapılacak.

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından duyurulan 2015 Yılı Mali Destek Programlarına, ‘Sadağı Kanyonu Tabiat Parkı Ekoturistlerle Buluşuyor’ adlı proje ile katılan Bursa Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü’nün projesi onaylandı.

 

Proje ile öncelikli olarak Sadağı Kanyonu Tabiat Parkının biyolojik çeşitlilik potansiyelinin tespit edileceği bildirildi. Bunun yanında kanyonun doğal, jeolojik, tarihi güzelliklerinin görülebilmesi için yürüyüşleri kolaylaştırıcı düzenlemeler hayata geçirilecek. Kanyonun tanıtımını sağlayacak kısa film, kitap, broşür ve afiş basımı yapılacak. Ayrıca kanyonu günübirlik ziyaret edenlerin bilgi edinmeleri için tanıtım merkezi, dinlenebilmeleri için kamelyalar yapılacak. Kanyonu yerli ve yabancı turistlere açacak olan projenin maliyetinin 243 bin 330 TL olduğu, BEBKA’nın ise yaklaşık 219 bin TL katkı yapacağı belirtildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X