Sadağı Kanyonu ziyaretçileri bekliyor

Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu, şehir hayatının gürültüsü, stresi ve neminden bunalan insanların Sadağı Kanyonu’nda, kuş cıvıltıları ve su sesiyle keyifli zaman geçireceklerini söyledi.

Sadağı Kanyonu ziyaretçileri bekliyor

OSMAN SAK

Orhaneli Belediyesi ile Doğa Koruma ve Milli Parklar II. Bölge Müdürlüğü tarafından BEBKA desteği ile yapımı süren Sadağı Kanyonu’nda çalışmalarda sona gelindi.

Özellikleri itibariyle Türkiye’nin sayılı kanyonları arasında gösterilen Sadağı Kanyonu, 2013 yılında Tabiat Parkı statüsünü aldı. O tarihten bu yana yurt içi ve yurt dışından önemli sayıda turisti ağırlayan kanyonda hazırlıklarda sona gelindi. BEBKA destekli proje ile kanyondaki köprüler yenilendi, yeni yağmur barınakları inşa edildi. Proje kapsamında bölgeye ait bilgilendirme tabelaları, afiş ve broşürler hazırlanacak. 

DOĞAL GÜZELLİKLER

Orhaneli Belediyesi kanyonun merkezinde yöresel yemeklerin sunulacağı restoranın hazırlıklarını bitirdi. Ekolojik dengeler gözetilerek tuvalet ve mescidin de inşaatı tamamlandı. Zengin bitki florası ve nefes kesen doğal güzelliklere sahip Sadağı Kanyonu, ziyaretçilerini bekliyor.

Sadağı Kanyonu’nda incelemelerde bulunan Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu, hazırlıkların son aşamaya geldiği kanyonun turizme kazandırılmasının mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Tatlıoğlu, yerli yabancı tüm doğaseverleri kanyona davet etti. 

Tatlıoğlu, şehir hayatının gürültüsü, stresi ve neminden bunalan insanların kanyona gelerek, yalnızca kuş cıvıltıları ve su sesiyle birlikte keyifli zamanlar yaşarken, yeşilin doyumsuz tonlarıyla huzur bulacaklarını ifade etti. Çarşamba günü Bursa’da yapılacak toplantıyla Sadağı Kanyonu’nun yenilenen yüzünün sergileneceği belirtildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X