‘Sadece Mudanya’nın değil Türkiye’nin sorunu’

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Anıtlar Kurulu kararıyla Mudanya sahilindeki 252 işletmenin ruhsatlarının iptal edilmesinin Mudanya’nın değil tüm Türkiye’nin sorunu olduğunu söyledi.

‘Sadece Mudanya’nın değil Türkiye’nin sorunu’

HATİCE DAL

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Olay Medya’yı kısa süre önce taşındığı yeni yerinde ziyaret etti.

Anıtlar Kurulu kararıyla Mudanya sahilindeki 252 iş yerinin ruhsatlarının iptal edilmesiyle ilgili konuşan Hayri Türkyılmaz, bu olayın Mudanya’nın sorunu olmaktan çıkıp Türkiye’nin sorunu haline geldiğini söyledi.

Geçmişe sahip çıkarak Mudanya’ya hizmet için çabaladığını kaydeden Türkyılmaz, “Bizim durumumuzda olan bir kaç yeri inceledik ve yasal altyapı olmadığını gördük. Girit Mahallesi Açık Hava Müzesi diye bir proje açıkladık. Bu yapıların aslına uygun restore edilerek konut harici ticaret yapmasının önünü açtık. Mudanya ve Büyükşehir Belediye meclislerinden geçti. Ardından Anıtlar Kurulu’na gitti. Eksik dedikleri her şeyi tamamladık ancak hala bekliyor” dedi.

KARAR EMSAL OLUR

Mudanya’da alınacak kararın emsal taşıyarak Türkiye’ye örnek olacağının da altını çizen Türkyılmaz, “Anıtlar Kurulu’ndan bir yazı geldi. Kentsel sit alanı kapsamında kalan bütün tescilli bu yapıların Restaurant, kafeterya ve lokanta olarak kullanılamaz diyor. Hukukçular değerlendirdi. Bu tarz bir şeyin olmayacağı söylendi. Kültür ve Turizm Bakanı bile böyle bir kararın nasıl alındığına şaşırdı. Bir şekilde bu karar düzeltilecek. Yoksa Türkiye’nin tüm turistik ve tescilli tarihi yapı bulunan çok sayıda yer biter” şeklinde konuştu.

BUDO İÇİN KABATAŞ’TAN PERON

BUDO konusuna da değinen Başkan Türkyılmaz, “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile görüştük. İmamoğlu’nun yakın zamanda konuyla ilgili açıklama yapmasını bekliyoruz. Fiyatlar eski düzende devam edecek. Önemli bir adım daha atılarak destek amacıyla Kabataş İskelesi’nden bir peron vereceğini söyledi. Bursa Büyükşehir’in Belediyesi’nin ortaya attığı ve BUDO’nun İBB’nin uygulamalarından dolayı zarar ettiği gerekçeleri tamamen ortadan kalkmış oldu. Ekrem İmamoğlu, Bursa’yı çok önemsiyor ve iyi niyetini gösterdi. 4 tane deniz otobüsü satıldı. Bundan kimsenin haberi yok, yine Uludağ Gemi’sini satmak istiyorlar. Biz bunların satılmasını istemiyoruz. Eğer BUDO satılırsa, Mudanya Belediyesi olarak İBB ile beraber talip olacağız. Bursa hepimizin” ifadelerini kullandı.

‘Mudanya’ya yaklaşmanızdan mutlu olduk’

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Olay Medya’yı kısa süre önce taşındığı yeni yerinde ziyaret etti. Olay Medya İcra Kurulu Başkanı Mehmet Ali İnan’ın makamında gerçekleşen ziyarette konuşan Türkyılmaz, “Bursa’nın en köklü basın kuruluşu Olay Medya’nın yeni yeri hayırlı olsun. Mudanya’ya yaklaşmanızdan dolayı mutlu olduk” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X