Şadi Özdemir: ‘Aday değilim’

CHP İl Başkanı Şadi Özdemir, 7 Ocak’ta yapılacak il kongresinde aday olmayacağını resmi olarak açıkladı.

Şadi Özdemir: ‘Aday değilim’

SEYİT GÜNDOĞAN 

 Dün, milletvekilleri ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte BAOB’ta düzenlediği basın toplantısında kararını açıklayan Özdemir, “Epey bir süre önce bu işi yeni isimlere bırakma kararını kendi içinde verdim” dedi.
 
Her zaman dava için siyaset yaptıklarını vurgulayan Özdemir, “Biz bu mücadeleyi tamamen dava mücadelesi olarak görüyoruz. Geçirmiş olduğum rahatsızlığı da gerekçelendirerek bu görevlerin uzun süre yapılacak görevler olduğu kanaatinde değilim. Yeni insanlara kapıları açmanın gerekli olduğuna inanıyorum. Bu temponun, bu sürecin yeni arkadaşlarla daha ileriye taşınacağını düşündüğüm ve koltuk mücadelesi içinde olmayı uygun bulmadığım için aday değilim ve bu kararımın arkasındayım. 

Aday olarak ismi geçen arkadaşların hepsi bu işi yapabilecek nitelikte. Umuyorum ki, bu sürecin sonunda dinamik, çalışkan, iktidarı ve bu kenti yönetmeyi hedefleyen, seçmenle yüzleşebilecek yapıları büyüterek çoğaltılmasını sağlayacak parti modelini sağlayabiliriz. Biz de her zaman daha kaliteli, liyakatli, önce dava diye bakan insanların partiyi yönetmesi lazım. Bu süreci, kavga etmeden, anlayışların mücadelesi olarak yürütmeliyiz” dedi. 

“TEK ADAY İSTEDİK AMA OLMADI”

Her zaman bireysel sorumlulukla mücadele ettiklerini vurgulayan Özdemir, “Birilerinden görev beklemeden her zaman sorumluluk almaya hazırız. Mudanya’yı kazanırken il başkanı, il yöneticisi değildik. Kimse bize çalış demediği halde gittik çalıştık ve orayı AKP’nin elinden aldık. Daha AKP’nin elinden alınacak çok ilçe var. Bundan sonra da dava siyaseti için her yerde çalışmaya devam edeceğiz. Milletvekillerimizin hepsine teşekkür ediyorum. Potansiyelimiz yukarı çıkarmak için ciddi katkılar koydular. Hiç kimseyi ötekileştirmedik. 

Vicdanımızla, parti tüzüğü ve programı doğrultusunda bir çalışma yürüttük. Bu bir bayrak yarışı yeni arkadaşlarımızın bu bayrağı daha ileriye taşıyacağını düşünüyorum. Kamuoyunu şaşırtan bir davranışa imza atmayı çok arzu ediyorduk. Bir adayda uzlaşıp liyakatli bir yönetim yapmak için; milletvekilleri, belediye başkanları ve adayların da katıldığı iki toplantı yaptık. Ancak uzlaşma çıkmadı. Hala fırsat var bunun için ama bunu başarmış değiliz” diye konuştu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X