“Sadi-S” yöntemi ile kilolardan kurtulun

Aşırı kiloları nedeniyle yaşam fonksiyonları risk altında olan ve kilo veremeyen kişilerde, kalıcı kilo kaybı ile yaşam kalitesini yükselten “Tüp Mideli Bypass Tekniği (Sadi-S Yöntemi)” Doruk Yıldırım Hastanesi’nde de uygulanmaya başladı.

“Sadi-S” yöntemi ile kilolardan kurtulun

Doruk Yıldırım Hastanesi Obezite Cerrahisi biriminde uygulanan, “Sadi-S Tüp Mide ve Tek Bileşkeli Bypass yöntemi” morbid obez olarak tanımlanan, aşırı kilolu, şeker ve tansiyon seviyeleri yaşamı tehdit eden, karaciğerde yağlanma görülen, kiloları sebebiyle spor yapamayan, diyetle kilo veremeyen bireylerde 2005 yılından bu güne kullanılan bir teknik. 

Obezite tedavisinde asıl önemli olanın hızlı bir şekilde kilo vermek değil, verilen kiloları geri almamak olduğunu vurgulayan Doruk Yıldırım Hastanesi Obezite Cerrahisi uzmanı Op. Dr. Ersun Topal, “Sadi-S Tekniğini uyguladığımız hastalarda 6 ay gibi kısa bir sürede hiçbir diyabetik ilaç kullanmadan şeker hastalığında tam iyileşme olduğunu, fazla kiloların yüzde 95’nin kaybedildiğini, yüzde 98 oranında da hipertansiyon sorunun yok olduğunu görüyoruz” dedi. 

Topal, “Cerrahiyi kapalı laparoskopik yöntem ile gerçekleştiriyoruz. Mide özel bir uygulama ile küçültülürken, doudenum yani oniki parmak barsağı ile ince barsakların son bölümünde yeni bir bağlantı oluşturuyoruz. Uygulanan bu bariyatrik cerrahi metod ile iştah kaybı, diyet kısıtlayıcı ve gıdaların emilimini azaltıcı sonuç elde ediyoruz. Doğal olarak morbid obezite ve metabolik sendrom hastalıkların çok daha etkili ve uzun süreli kontrolü sağlanıyor. Ameliyattan 4 saat sonra hastalar yürütülüyor ve 24 saat sonra yapılan testi takiben ağızdan beslenmeye başlanıyor. Klinik takiplerinde problemi olmayan hastalar ise 3 ve 5’nci günler arasında taburcu ediliyorlar” dedi

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X