Sager’den Bursa turizmine büyük katkı

Bursa merkezli turizm şirketi Sager Travel, yoğun bir çalışmanın ardından Bahreynli turistleri Yenişehir Havaalanına indirerek ülke ve kent turizmine önemli bir katkı sağladı.

Sager’den Bursa turizmine büyük katkı

Murat Günay

Kamera: Bircan ÖRSEL / Kurgu: Dilek ÖZYER

Sağlık turizmi, gastro turizm, tarihi miras ziyaretleri, kayak turizmi ve deniz turizmi kaynaklarıyla başlı başına bir cazibe merkezi olan Bursa’ya ilgi artıyor. 146 kişilik Bahreynli turist kafilesi dün (18 Ocak Çarşamba 2023) Yenişehir Havaalanı’na Gulf Air uçağıyla iniş yaptı.

Kalabalık bir heyet tarafından karşılanan kafile Sager Travel’in çalışmaları sonucunda kentimize geldi. Bursa İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Kamil ÖZER, Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Güney Marmara Bölge Temsilcisi Murat Saraçoğlu ve Sager Travel Yönetim Kurulu Başkanı Doğan Sager heyetin içindeydi.

İstanbul Sabiha Gökçen Havaalanı yerine Bursa Yenişehir Havaalanını tercih eden Bahreynli kafilenin kentimizde sağlık, gastro, turistik hizmetlerden faydalanacakları belirtildi. Bursa’daki otellerde konaklayacak olan turistlerin ilerleyen aylarda daha çok tur ile kentimize gelecekleri duyuruldu.

Protokolden önemli destek
Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın, misafirleri Bursa’nın havaalanı Yenişehir’de karşılamaktan ve kentimizde ağırlamaktan mutluluk duyacaklarını belirterek Bursa Milletvekili Mustafa Esgin’in kendisini bir gece önce arayarak müjdeyi verdiğini söyledi. Bursa Kültür ve Turizm İl Müdürü Dr. Kamil Özer ise bugünün Bursa turizmi için önemli bir gün olduğunu belirtti ve ekledi: ‘Bugün önemli bir destinasyondan Bursamıza turlar başladı. Konaklama, geceleme, tur sayıları her geçen gün artıyor. Bursa’nın, “2022 Türk Dünyası Kültür Başkenti” seçilmesiyle birlikte yüzde 100’lük artışlar yaşanıyor ve bu da bizleri çok mutlu ediyor. Organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.” TÜRSAB Güney Marmara Temsilcisi Murat Saraçoğlu da, Sager Travel sahibi Doğan Sager’in TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi olduğunu ve bu organizasyonun Türkiye ve Bursa turizmine çok önemli katkılar sağlayacağını vurguladı.

Karşılama heyeti ile sıcak diyaloglar

Karşılama heyeti Bahreyn’den gelen Gulf Air uçağındaki turistler ile sıcak diyaloglar kurdular. Sager Travel’in çözüm ortaklarından Al Yaqub şirketinin kurucuları ve yöneticileri basına yaptıkları açıklamalarda Bursa’ya turlar düzenlemekten mutluluk duyduklarını belirtip bu ortak organizasyonların devamının geleceğini söylediler.

Doğan Sager:

“Bursa ana destinasyon olacak”

Dünyanın birçok ülkesinden Bursa’ya turistik amaçlı seyahatlerin gerçekleştirilmesini amaçladıklarını da sözlerine ekleyen Doğan Sager bu kafilenin Yenişehir’de karşılanmasının önemli bir sürecin başlangıcı olduğunu vurguladı ve artık Bursa’nın turistik anlamda ana destinasyon olacağını söyledi. Sager ayrıca, kendisi için büyük bir hayalin gerçekleştiğini ve bu kafilenin bir ‘ilk adım’ olduğunun altını çizdi.

Her çarşamba Bursa’ya charter uçuşları başlıyor
Çiçeklerle karşılanan kafilede bulunan turistler Bursa’ya gelmekten mutluluk duyduklarını kaydettiler. Organizasyonu gerçekleştiren Sager Travel’in Yönetim Kurulu Başkanı Doğan Sager bu kafilenin kendileri için çok değerli olduğunu belirtti. Bundan sonra Bursa’ya her çarşamba Bahreyn’den ‘charter’ uçuşlarının gerçekleştirileceğinin müjdesini veren Doğan Sager, turistlerin Bursa’da hem sağlıklarına kavuşacaklarını hem de kentimizde konaklayacaklarını söyledi. 3 farklı program planladıklarını belirten Doğan Sager Trabzon’a seferler düzenleyeceklerini ve ayrıca, ‘3 gece İstanbul – 4 gece Bursa’ gibi turistik paketler hazırladıklarını kaydetti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X