Sağlam gitti, adaylar belli

Kayserispor maçının faturası şampiyon apoletli teknik adama kesildi. Takım şu an Ersel Uzgur’a emanet edilirken, Murat Yakın, Hamza Hamzaoğlu ve Ersun Yanal yeşil beyazlı yönetimin hedefindeki ilk isimler.

Sağlam gitti, adaylar belli

Bursaspor’da ikinci Ertuğrul Sağlam dönemi sona erdi.

 

Kayserispor maçı sonrası Özlüce Tesisleri’nde olağanüstü toplanan yeşil beyazlı yönetim, deneyimli teknik adamla karşılıklı anlaşarak yollarını ayırdı.

 

Bursaspor’a 2009-2010 sezonunda tarihi bir başarı yaşatan Sağlam’ın yeşil beyazlı kulüpte macerası bu kez sadece 13 hafta sürdü. Sezon başından bu yana camia ve taraftardan da tepkiler alan Ertuğrul Sağlam’ın istifası kulübün resmi internet sitesinden duyuruldu. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

 

FUTBOLCULARA GÖZDAĞI

“Kayserispor maçının bitimiyle birlikte yönetim kurulumuz toplanmış, önce kendi arasında bir durum değerlendirmesi yapmış ve ardından Sayın Ertuğrul Sağlam’la bir araya gelmiştir. Bu görüşmenin ardından karşılıklı anlaşılarak yolların ayrılmasına karar verilmiştir. Geçmişte kulübümüze yaptığı katkılar ve hizmetler nedeniyle kendisine teşekkür edilmiştir. Dolayısıyla teknik direktör konusunda karar verilinceye kadar takımımızı Ersel Uzgur çalıştıracak ve maçlara hazırlayacaktır. Bu arada oyuncu kadromuzun 13 haftalık performansıyla ilgili değerlendirme de yapılmaktadır. Yönetim kurulumuz bu konuda da her türlü tedbiri almak ve gerekli tasarruflarda bulunmak için çalışmalarını devam ettirmektedir.”

 

3 İSİM ÖNE ÇIKTI

Sağlam’ın görevden alınmasının ardından yeşil beyazlı takımda teknik direktör arayışları hemen başladı. En son Rusya’nın Spartak Moskova takımını çalıştıran Murat Yakın, geçtiğimiz hafta Galatasaray’la yollarını Hamza Hamzaoğlu ve Ersun Yanal Bursaspor’un gündemindeki ilk isimler. Başkan Recep Bölükbaşı’nın bu 3 teknik adamla da bir araya geleceği ve anlaşma zemini arayacağı öğrenildi. Yayıncı kuruluşta yorumculuk yapan Yanal’ın 5 şampiyon takımdan teklif alması durumunda herhangi bir tazminat maddesinin bulunmadığı bildirildi. Hamza Hamzaoğlu’nun ise bu sezon takım çalıştırmak istemediği fakat Bursaspor için bu kuralını rafa kaldırabileceği belirtiliyor. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X