“Sağlıcakla kal” projesinin protokolü imzalandı

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği işbirliğiyle hazırlanan “Sağlıcakla Kal” projesinin protokolü Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde imzalandı.

“Sağlıcakla kal” projesinin protokolü imzalandı

Protokol imza törenine İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Rüstem Aşkın ve projenin paydaşları katıldı.

Projenin önemli bir sosyal sorumluluk projesi olduğunu ifade eden Veli Sarıkaya, “Öğrencilerimiz sosyal etkinlikler kapsamında topluma hizmet edecekler. Projemiz öğrencilerimizde dezavantajlı kişilere karşı hassasiyet ve farkındalık oluşturacak. Gençlerimizin manevi değerlerini ve merhamet duygularını geliştirecek projemiz aynı zamanda öğrencilerimizin meslek seçimlerine de katkı sağlayacak. Bu projede hastalarımız açısından da önemli kazanımlar elde edilecek. Projede emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.” dedi.

Projenin öğrencilerde sağlık hizmetleri alanında farkındalık oluşturacağını belirten Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Rüstem Aşkın, pilot bölge olarak Bursa’da başlayan proje çalışmalarının ülke geneline yaygınlaştırılabileceğini söyledi ve projede emeği geçenlere teşekkür etti.

Protokol kapsamında hastane ortamında görev alacak öğrenciler, hasta ve hasta yakınlarına yönlendirme yapacaklar. Öğrenciler, hastalara gazete ve kitap okuma gibi hizmetler verecek. Projenin paydaşları arasında Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Yıldırım İMKB, Mimar Sinan ve Yıldırım Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri yer alıyor.

Bu protokol ile sosyal etkinlikler yönetmeliği kapsamında, öğrencilere toplum hizmeti görevi verilerek, sosyal sorumluluk bilincinin kazandırılması amaçlanıyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X