Sağlığımız kötü

Yoğun bakım yatak sayısından hekim sıkıntısına Bursa’nın sağlık alanındaki sıralamasını değerlendiren Bursa Tabip Odası Başkanı Dr. Güzide Elitez, önemli açıklamalar yaptı.

Sağlığımız kötü

Elitez, Bursa’nın sağlık düzeyinin sosyo-ekonomik gelişmişlik düzeyinden çok daha kötü olduğunu söyledi. Hasta yoğunluğunu kaldıracak durumda olmayan Bursa’daki kamu hastanelerinin ihtiyacı karşılamadığını belirten Elitez, “Birinci basamakta hasta başvurularının her geçen yıl azaldığını görüyoruz bu da sağlık politikalarının başarısızlığını gösteriyor. İkinci ve üçüncü basamakta başvurular artıyor. 2013’ten bu yana hekime başvuru sayısı arttı. Ortalama yılda 10 defa bir kişi hekime gidiyor. Ameliyat sayıları ülkemizde artmış durumda. Bursa’da 2015 yılında ameliyat sayısı 300 bin düzeylerindeyken, 2016 yılında 400 bine yaklaşan bir ameliyat sayısı var. Bursa’da bulunan 39 hastanede bin 344 yatak var. 10 bin kişiye düşen yatak sayısı 24’lerde, bu rakamla Türkiye ortalamasının oldukça altında. Bursa’da 10 bin kişiye düşen yoğun bakım yatak sayısı yüzde 3,5. Bursa’nın 2016 yılı toplam yatak sayısı 7 bin 140 olarak karşımıza çıkıyor. Bursa’da 2 bin 871 kişiye bir yoğun bakım yatağı düşüyor. 2016 yılında kamu hastanelerinin acil servislerine yapılan başvuru sayısı ise 3 milyon 620 bin 128 olarak kayıt altına alındı” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X