Sağlığın başı aşı

Halk Sağlığı Müdürlüğü, Türkiye aşı takvimi kapsamında okullarda aşılama çalışmalarına devam ediyor.

Sağlığın başı aşı

2015-2016 eğitim öğretim döneminde okullarda eğitim gören anasınıfı, 1. sınıf ve 8. sınıf öğrencilerine aşı çalışmaları Halk Sağlığı tarafından sürdürüyor. Osmangazi Mürüvet Baş Anaokulu’nda gerçekleşen aşılama çalışmalarında Bursa Halk Sağlığı Müdürü Dr. Özcan Akan, Osmangazi  İlçe Milli Eğitim Müdürü Gürhan Çokgezer ile okul heyeti ve sağlık personelleri de yer aldı. Okullar ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü vasıtasıyla iletişime geçildiğinin bilgisini veren Bursa Halk Sağlığı Müdürü Dr. Özcan Akan, “Bu kapsamda ailelerin de bilgilendirilmesi sağlanmıştır. Aşı lojistiği Müdürlüğümüzce sağlanmakta olup, aşı uygulamaları her ilçemizde kurulu Toplum Sağlığı Merkezi çalışanlarınca yapılmaktadır. Her ülke kendi ülkesinde sık görülen ve öldüren bulaşıcı hastalıkları göz önünde bulundurarak aşı takvimini oluşturur. Ülkemizde de aşı takvimi, Sağlık Bakanlığı Aşı Danışma Kurulu tarafından kararlaştırılmaktadır” dedi.

EN ETKİLİ YÖNTEM

Bulaşıcı hastalıklara karşı korunmada aşının önemine dikkat çeken Dr. Akan, “Günümüzde insanları bulaşıcı hastalıklara karşı korumada aşılar kadar etkili, güvenli, kolay ve etkin başka bir tıbbi uygulama aracı yoktur. Aşının yerine koyabileceğimiz başka bir araç ya da uygulama da bulunmamaktadır. Bu yüzden yürütmekte olduğumuz Genişletilmiş Bağışıklama Programı’nın amacı hassas yaş gruplarına hastalığa yakalanmalarından önce ulaşıp aşılanmalarını sağlamak; aşı ile korunabilir hastalıklardan kaynaklanan hastalık,sakatlık ve ölümleri önlemektir” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Mürüvet Baş Anokulu’ndaki öğrencilere sırayla aşı yapıldı. KKK(Kızamık-Kızamıkcık-Kabakulak) aşısı yapılan öğrencilere Bursa Halk Sağlığı Müdürü Dr. Özcan Akan ve Osmangazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Gürhan Çokgezer tarafından balon hediye edildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X