Sağlığına Bursa’da kavuştu

Kalp yetmezliği şikayetiyle Ankara’dan Doruk Yıldırım Hastanesi’nde gelen Mimar Mehmet Sait Yeğenoğlu’nun (65) muayenesinde, karın aort damarında anevrizma bulgusuna rastlandı. Yeğenoğlu, 6 kişilik bir ekip tarafından gerçekleştirilen 2 saatlik operasyon

Sağlığına Bursa’da kavuştu

6 kişilik ekiple başarılı bir operasyon gerçekleştirdiklerini söyleyen Doruk Özel Yıldırım Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Dr. Tezcan Peker, “Mehmet Bey yaklaşık 2 ay önce Ankara’da kalp krizi geçiyor ve özel bir merkezde kalp damarlarına stent konuyor. Daha sonra kalp yetmezliği belirtisi için bana geldiler. Biz de koroner anjiyosunu yaptık. Kalp damarlarında ilave darlıklar vardı;onlarada, stent koyduk. Yaklaşık 2 saat sürdü. Sadece sedasyon yaptık, analjezik yaptık, narkoz vermedik. Hiçbir cerrahi müdahale gerekmedi. Kasığı da bizim peruktan kapama cihazlarıyla açtık ve işlemleri oradan yaptıktan sonra sütür atarak kapattık. Dolayısıyla Bursa’da bir ilk olmuş oldu. 24 saat dolmadan hastamızı taburcu ettik.”

Radyoloji Uzmanı Dr. Nurullah Doğan ise hastaya yapılan müdahalenin Bursa’da bu teknikle yapılan ve başarıyla sonuçlanan ilk operasyon olduğuna dikkat çekti. 

Taburcu edilmeden önce açıklamalarda bulunan Mimar Yeğenoğlu, “7 Eylül’de Ankara’da kalp krizi geçirdim ve iki stent takıldı. Bir tane damarımda da yüzde 60 tıkanıklık vardı. Buraya geldik ve muayenelerin ardından iki stent de Tezcan Bey taktı. Ayrıca karnımdan geçen ana damarda genişleme tespit edildi. Bunu tesadüfen bulmuşlar. Ondan sonra da bu işlem yapıldı. Hiçbir şikâyetim yoktu. Şuan sağlığıma kavuştum ve bunu sağlayanlara teşekkür ederim” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X