“Sağlığınızdan olmayın”

Özel Aritmi Osmangazi Hastanesi’nin açılmasıyla birlikte Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Ersin Öztürk’ün önderliğinde hizmete giren ve modern tekniklerle profesyonel ekip tarafından yönetilen Obezite Tanı ve Tedavi Merkezi, kilo sorunu yaşayan ve özellikle

“Sağlığınızdan olmayın”

Obezite Tanı ve Tedavi Merkezi’nde çok sayıda hasta şifa bulurken, Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Ersin Öztürk son dönemlerde reklam ve cezbedici tanıtımlarla halkın rağbet ettiği mide küçültme ameliyatlarına karşı hastaları uyardı.

Doç. Dr. Ersin Öztürk, her obezite tedavisinde cerrahi müdahale yapılmaması gerektiğini belirterek, şunları söyledi:

‘Obeziten  tek başına bir hastalık değil. Obezite tedavisinde birden çok hekim koordineli çalışmalıdır. Obezite sistematik bir olaydır. Sadece yağ birikmesi ve kilonun artması değildir. Bütün sistemi etkiler. Bu nedenle obezitenin tedavisinde bütün bu sistemi ele almak gerekiyor. Bu nedenle Endokrinoloji, Göğüs Hastalıkları, Kardiyoloji, Dahiliye , Genel Cerrahi uzmanları ve bu konuda özelleşmiş diyetisyenlerin hep birlikte koordineli çalışması gerekir. Obezitede amaç sadece kiloyu azaltıp, hastayı zayıflatmak değildir. Obezitenin sebep olduğu bütün bu yanlış hastalıkları ve sıkıntıları düzeltmektir. Bunun içinde birden fazla hekim ilgilenmelidir. Gerçek anlamda sağlık problemi olan ve ileride bu sağlık problemi olacak ‘aşırı fazla’ kilolu insanlara mide küçültme ameliyatı yapılmalıdır.Uzun süre cerrahinin içinde olan bir insan olarak yaşadığım tecrübelere dayanarak söyleyebilirim ki, her insan mümkünse ameliyatsız tedavi edilmelidir.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X