Sağlık Bakanı açıkladı: Hızlı tanı kitini devreye alıyoruz…

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Corona virüsü konusunda alınan tedbirler çerçevesinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni bilgilendiriyor.

Sağlık Bakanı açıkladı: Hızlı tanı kitini devreye alıyoruz…

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Nimetullah Erdoğmuş başkanlığında toplandı.

Erdoğmuş, koronavirüse karşı alınan tedbirler bağlamında milletvekillerinden oturum mesafelerine dikkat edilmesini istedi.

Erdoğmuş, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın koronavirüs hakkında meclisi bilgilendireceğini söyledi. Daha sonra Bakan Koca, konuşmasına başladı.

Bakan Koca’nın açıklamalarındaki satır başları şöyle;

Hangi sebeple huzurlarınızda olduğum açıktır. Türkiye ortak iradenin tüm kuvveti ile yüce Melis’te ortaya konmasını beklemektedir. Söylenen her söz başarıya doğru atılmış bir adım gibi olmalıdır. Düşünülmemiş şeyleri düşünmeye ihtiyacımız var. Yüce Meclis tarihi boyunca kritik önemde pek çok olayla karşı karşıya kaldı. Sahada sorunla mücadele eden profesyonellerine gerekli tüm desteği sağladı.Meclis’in iradesi toplumun direnmesinin kat be kat artması demektir. Sizler çekirdekten yetişmiş siyasetçiler olarak toplum psikolojisi çok biliyorsunuz.

Ölümler genellikle ileri yaşlarda, diyabet, kalp damar hastalığı, kronik akciğer hastalıkları başta olmak üzere gerçekleşti. DSÖ 11 Mart 2020 tarihinde pandemi yani tüm dünyayı etkileyen salgın ilan etmiştir.

Virüsün bulaştırıcılık süresi kesin olarak bilinmemektedir. Enfeksiyonun yangın belirtileri ateş öksürük ve solunum sıkıntısıdır. Daha ilerde böbrek yetmezliği ve ölüm gerçekleşmektedir. DSÖ’nün Çin halk cumhuriyetine ait Kovid -19’a ait ölüm hızı yüzde 3,8 olarak bildirilmiştir.

Virüs 11 Mart’ta pandemi olarak tanımlandı. Bizim mücadelemizin mantığı ise baştan beri böyleydi. Uçuş yasağının neredeyse tüm Avrupa’yı kapsaması sebebiyle buralarda bulunan vatandaşlarımızı ülkemize getirip izole ediyoruz.

Laboratuvar sayısı 25 ilde 36’ya çıkacak.

İran virüsün tüm ülkelere yayılmasına sebep oldu. İtalya, Çin’den gelenlerin ülkede dolaşmasına izin vererek salgının Avrupa’ya yayılmasına sebep oldu. Ben buradan artık bütün Avrupa ülkelerinde yaygın olarak görüldüğünü ve görüldükten sonra da ilk iki üç hafta sonra da çok ciddi bir çıkışla kendisini gösterdiğini göstermek istiyorum.

Umre’den dönen vatandaşlarımız izole altına alınmış ve özellikle Umre’den gelen bir vakada pozitif görülmesi üzerine gece gelecek olan vatandaşımızı artık evlerinde değil boş olan öğrenci yurtlarımızda tekli odalarda izole edilmelerine, vaka görüldükten sonra hızla karar verdik.

Paniğe yol açmayı hedefleyen bazı kişiler olduğunu da gözlüyoruz. Uydurma haberler, sosyal medyadaki mesnetsiz iddialar tümüyle ahlak sınırları dışındadır. Bunlarla mücadelede lütfen bizlere yardımcı olun. Şimdi de hastanelerin durumuna değinmek istiyorum. Hastalığın salgın hali alması halinde 13 bini ileri düzeyde olmak üzere toplam 25 bin 466 erişkin yoğun bakımı kapasitemiz söz konusu. Son zamanda art arda açtığımız şehir hastalarına rağmen yatak sayımız Avrupa ve OECD’nin altındadır.

Hastalığın teşhisinde güvenilir sonuç vermek adına kendi tanı kitimizi geliştirdik. Hızlı tanı kiti yarın tüm illerde kullanılacak. Hızlı tanı kitini devreye alıyoruz. Yakında bütün şehirlerimize göndereceğiz…

1 Mart itibariyle yurt dışında gelen kişi sayısı 372 bin.

Üniversite hastaneleri dahil tüm kamu hastanelerimize koruyucu malzeme dağıtıyoruz.

Türkiye en rasyonel olan orta yolu bulmuş ve önlemleri almış durumda.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X