Sağlık Bakanı’ndan LÖSEV’e tepki

Cibuti’ye 50 yataklı çocuk hastanesi yaptıracak olan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Cibuti Sağlık Bakanı’nı kabulünde, LÖSEV’in tartışmalı yatırımlarını değerlendirdi.

Sağlık Bakanı’ndan LÖSEV’e tepki

Lösemili Çocuklar Vakfı’nın Ankara’da yaptıracağı ancak 100 yataklı kısmına izin verilen 400 yataklı Onkoloji Kenti ve Hastanesi girişimiyle Sağlık Bakanlığı personelinin zor durumda bırakıldığını savunan Müezzinoğlu, “Orayı o yapacak da bizim kuruluşlarımızda da hekim açığı çekiyoruz. Peki doktorları nereden alacak? Bu ‘Bir tuğla da sen koy’ diyerek değil. Sen, bir onkolog yetiştirme dinamiklerinde, ‘Hazır yetişen onkologlara daha çok ücret veririm’ diyerek sistem bozarsanız, bu ülkede çocuk onkolojisine katkı sağlamazsınız. Hiç kimse kusura bakmasın, duygu sömürüsüyle veya etik dışı kamuoyu baskısı oluşturarak, bu anlamda bizim dinamiklerimizi bozmaya kimsenin hakkı yok” diye konuştu. 

LÖSEV’in etik dışı davrandığını savunan Müezzinoğlu, “Türkiye Cumhuriyeti hükümetinden ve devletinden daha güçlü bir kuruluş olamaz. Dolayısıyla, aldıkları izin ne kadarsa o iznin peşinden koşsunlar ve kurallara uysunlar” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X