Sağlık Bakanlığı’ndan ‘sahte içki’ açıklaması

Sağlık Bakanlığı, İstanbul’da sahte içki sonucu zehirlenerek ölenlerle ilgili açıklama yaptı. Bakanlık, hastanelerde tedavi gören 13 kişinin hayati tehlikesi bulunduğunu belirtti.

Sağlık Bakanlığı’ndan ‘sahte içki’ açıklaması

Bakanlıktan yapılan açıklamada, İstanbul’da, 18 Ekim’den bu yana hastanelere müracaat eden 73 kişinin benzer nedenlerle alkol zehirlenmesinden etkilendiğinin anlaşıldığı belirtildi.

Bu vatandaşlardan 8’inin hayatını kaybettiği bildirilen açıklamada, hastalardan 6’sının kendi isteğiyle hastanelerden ayrıldığı, 31’inin tedavi süreçleri tamamlanarak taburcu edildiği bildirildi. Açıklamada, 28 hastanın hastanelerdeki tedavisinin devam ettiği, bunlardan 13’ünün hayati tehlikesi bulunduğu aktarıldı. 

Açıklamada, zehirlenme vakalarının nedeninin ortaya çıkarılması için yatan hastalardan alınan numunelerin incelenmek üzere ilgili laboratuvarlara gönderildiği belirtilerek, şu bilgiler verildi: 

 

“Ayrıca, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü bünyesindeki mevcut Kriz Merkezimizden tüm gelişmeler yakından takip edilmekte olup, Emniyet birimleri ile gerekli bilgi paylaşımı yapılmaktadır. Hasta vatandaşlarımızın yakınları da tedavi süreçleriyle ilgili olarak sürekli bilgilendirilmektedir. Benzer alkol zehirlenmeleri dışında, yine alkole bağlı nedenlerle yaşamını yitirenler bu listede yer almamaktadır. Bakanlığımız kaynakları dışındaki duyumlara itibar edilmemesine, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi adına özen gösterilmesini rica ederiz.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X