‘Sağlık çalışanlarımızın sayısı 5 misli arttı’

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye’de son 12 yıl içinde sağlık hizmetleri alanında gerçek bir devrim yaşandığını belirterek, ‘Sağlık çalışanlarımızın sayısı 5-6 misli artmıştır’ dedi.

‘Sağlık çalışanlarımızın sayısı 5 misli arttı’

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye’de son 12 yıl içinde sağlık hizmetleri alanında gerçek bir devrim yaşandığını belirterek, ” Sağlık çalışanlarımızın sayısı 5-6 misli artmıştır. “Çağdaş bir toplum olarak en iyi şartlarda sağlık hizmeti alınması için bundan sonra da çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi. 

 

Başbakan Davutoğlu, eşi Sare Davutoğlu ile birlikte Hacı Bayram-ı Veli Camii’ne gitti. Davutoğlu ve beraberindekiler, sabah namazını kıldıktan sonra Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ile birlikte Hacı Bayram-ı Veli Türbesi’ni ziyaret etti.

 

Daha sonra Dr. Abdurrahman Yurtaslan Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne geçen Davutoğlu, burada doktorlar, hemşireler, hastane çalışanları ve hastalarla sohbet etti. 

Davutoğlu, hastaneden ayrılırken basın mensuplarına yaptığı açıklamada, bugünün 14 Mart Tıp Bayramı olduğunu hatırlattı. Doktorlar ve hemşireler başta olmak üzere tüm sağlık çalışanlarının Tıp Bayramı’nı kutlayan Davutoğlu, insanlığın başlangıcından itibaren insanlığın var oluşu için çaba sarf eden mesleklerin başında tıp ilminin ve hekimliğin geldiğini söyledi.

Anne-baba-çocuk, hoca-talebe gibi doktor-hasta ilişkisinin de başladığı zaman bitmeyen ilişkilerden olduğunu dile getiren Davutoğlu, bu ilişkinin yoğunluklu bir muhabbet, sevgi ve fedakarlığı bünyesinde barındırdığını anlattı. 

Davutoğlu, doktorlar, hemşireler ve bütün sağlık çalışanlarının verdikleri her hizmette, şifa niyetine, hastalarına insanlık adına büyük bir hizmet sunduklarını ifade etti. Bunu hayatı boyunca bizzat eşinden de gördüğünü vurgulayan Davutoğlu, bütün doktorların, hemşirelerin ve sağlık çalışanlarının ne kadar büyük fedakarlıklarla hizmet ettiklerini yakınen bildiğini aktardı.

Sağlık çalışanlarına teşekkür

Verdikleri hizmetlerden dolayı bütün sağlık çalışanlarına teşekkür eden Davutoğlu, şöyle konuştu:

“Doktorluk mesleği saat tanımayan, gece-gündüz ayırt etmeyen bir meslektir. Sağlık çalışanlarımız, hemşirelerimiz aynı şekilde hayatlarının önemli bir kısmını nöbetlerde, hastanelerde, iyileştirdikleri hastalarla birlikte geçirirler. Biz de bu sabah erken bir saatte nöbet tutan doktorlarımızla birlikte olmak istedik. Bugün Demetevler Onkoloji Hastanesinde yaklaşık 1,5 saattir doktorlarımızla sohbet etmenin, hastalarımızı ziyaret etmenin derin huzurunu hissettik açıkçası. Özellikle hastalarımıza, doktorlarımıza, hemşirelerimize dönük olarak hizmet memnuniyeti bağlamında gördüğümüz mutluluk bizi daha da gururlandırdı. Bütün doktorlarımıza, hemşirelerimize, hasta bakıcılarımıza, sağlık çalışanlarımıza bir kez daha teşekkür ediyorum.”

Tıp Bayramı vesilesiyle 2 gün önce de doktorlarla bir araya geldiklerini anımsatan Davutoğlu, sağlık çalışanlarına yönelik şiddet konusunda önemli mesajlar verdiklerini kaydetti.

Davutoğlu, doktorluğun hiçbir karşılık beklemeden yapılan ulvi bir meslek olması hasebiyle her zaman fedakarlığa dayandığına dikkati çekerek, “Doktorlarımızın çalışma şartlarının iyileştirilmesi için de bazı tedbirleri, müjdelerimizi paylaşmıştık. Başta nöbet ücretlerinde yüzde 50’ye, yüzde 75’e kadar varan zamlar vesilesiyle. Nöbetlerin nasıl sıkıntılı ve zorluklar içinde olduğunu, özellikle doktor eşlerinin çalışırken nasıl hissettiklerini biliyorum. Burada doktorlarımızın eşleriyle de telefonla görüştük. Onların da bir kısmı nöbetteydi. Bu zorlukları da göz önüne alarak özellikle nöbet bağlamında fiili hizmet zammı ve yıpranma payıyla ilgili çalışma yapılacağını da geçtiğimiz toplantıda ifade etmiştim” değerlendirmesinde bulundu.

‘Hep şifa vermelerini diliyorum’

Bu çalışmaların, en kısa zamanda tamamlanmasını istediğini bildiren Davutoğlu, manen her zaman teşekkür etmeyi borç bildikleri doktorların çalışma şartlarının iyileştirilmesi için imkanlar ölçüsünde hareket etmeye devam edeceklerini kaydetti.

“Hep şifa vermelerini diliyorum, güzel haberler vermelerini Allah’tan niyaz ediyorum” diyen Davutoğlu, hastanelerdeki şartların hep daha iyiye doğru gideceğini söyledi.

Davutoğlu, sağlık hizmetlerinin şu anda eğitimden sonra en fazla kaynak ayrılan alan olduğuna dikkati çekerek, “Türkiye’de son 12 yıl içinde sağlık hizmetleri alanında gerçek bir devrim yaşanmıştır. Sağlık çalışanlarımızın sayısı 5-6 misli artmıştır. Şartlar gittikçe iyileşmektedir. Çağdaş bir toplum olarak en iyi şartlarda sağlık hizmeti alınması için bundan sonra da çalışmalarımıza devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X