Sağlık çalışanlarına iletişim eğitimi

Sağlık Bakanlığı tüm kamu hastanelerinde hasta ve yakınlarıyla iletişim kurma noktasından yaşanan sıkıntıların önüne geçme amacıyla iletişim eğitimlerine başladı.

Sağlık çalışanlarına iletişim eğitimi

Bu kapsamda Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi konferans salonunda Duaçınarı Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde çalışan 100 personeline ilk eğitim verildi. 

Dr. Ramazan Işık tarafından sağlıklı iletişim kurma yöntemleri, sözlü ikna sanatı, kötü haber verme, zor hasta ve yakını ile baş etmek konusunda sunum yapıldı. Sağlık çalışanlarından oluşan ekipler, yaşadıkları iletişim hatalarını canlandırarak eğitime renk kattı. 

Dr. Ramazan Işık, hasta ve yakınlarıyla iletişimin önemine dikkat çekerek eğitimin Bursa Kamu Hastaneleri Birliğine bağlı hastane çalışanlarına verileceğini ifade etti. Katılımcılar ise drama tekniğiyle yapılan eğitimden keyif aldıklarını belirterek bilgilerin kalıcı olduğunu söyledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X