Sağlık çalışanlarına KBRN eğitimi

Bursa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından Bursa, Çanakkale, Balıkesir ve Yalova’daki sağlık çalışanlarına Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik ve Nükleer (KBRN) tehlikelere karşı eğitim düzenlendi.

Sağlık çalışanlarına KBRN eğitimi

Türkiye’yi etkileyebilecek olan KBRN tehlikelere karşı, halkın sağlığının ve çevrenin korunması, can ve mal kaybının en aza indirilmesi için gerekli tedbirlerin alınması adına eğitimler düzenleniyor. Bu kapsamda Türkiye’deki illerin birbirlerine olan yakınlıkları, acil sevk sayı ve yoğunluğu, coğrafi özelliklerini içeren kriterler gözetilerek 19 bölge merkezi ve bunlara bağlı iller oluşturuldu. Bursa Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği’nde görevli olan Sivil Savunma Uzmanı Yıldız Yürek Bulut ve Ebe Semra Dalyan tarafından eğitim verildi. Başta Bursa olmak üzere Çanakkale, Balıkesir ve Yalova Devlet Hastanelerinde çalışan sağlık personellerine konu ile ilgili bilgi veren Bulut, Çanakkale coğrafi konumu sebebiyle önemli bir bölge, boğazdan geçen gemilerin tehlikeli kimyasallar ve kaçak mültecileri taşıması dolayısıyla kimyasal ve biyolojik tehdit altında olmasına dikkat çekti.

Çanakkale Devlet Hastanesi Konferans salonunda gerçekleşen ve iki gün süren eğitimlerde saldırı anında nasıl müdahale edileceği senaryo gereği bir kaza sonucu oluşan kirlenmeyle ilgili tehdide müdahale, dekontaminasyon, ilk yardım ve tahliye uygulaması gerçekleştirildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X