‘Sağlık için daha fazla hareket edin’

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, İl Sağlık Müdürlüğü’nün ‘Dünya Yürüyüş ve Hareket Günü’ kapsamında Hüdavendigar Parkı’nda düzenlediği etkinlikte öğrencilere bisiklet dağıttı ardından bisiklete bindi.

‘Sağlık için daha fazla hareket edin’

Müezzinoğlu, burada yaptığı konuşmada, yaşamın en önemli unsurunun sağlık olduğunu söyledi. Dünyanın değişik ülkelerinde yapılan istatistiklerde ‘Mutlu olmak için en çok neyi arzu edersiniz?’ sorusuna verilen cevapların ortalama yüzde 85’inin ‘sağlıklı olmak’ şeklinde ifade edildiğini belirten Müezzinoğlu, ‘Yani dünyanın hangi ülkesinde olursa olsun en çok ‘sağlıklı olmak’ arzu ediliyor. Kötü alışkanlıklardan uzak durmayı, sağlıklı beslenmeyi başarmak, hareketli yaşamı hayatımızın bir parçası haline getirmek elimizde’ dedi.

Müezzinoğlu, bakanlık olarak sağlıklı yaşam kültürünü teşvik etmek amacıyla 4 yıllık süreçle ilgili bir eylem planı hazırladıklarını, hareketli yaşam konusunda algı oluşturmak adına 4 yılda 1 milyon bisiklet dağıtımı gerçekleştireceklerini kaydetti. Müezzinoğlu, 2016 yılında 23 Nisan’da ilkokul öğrencilerine 50 ila 100 bin, 19 Mayıs’ta ortaokul ve lise öğrencilerine 100 bin, haziran ayında yerel yönetimlere 100 bin, eylül sonu ekim başında da üniversite öğrencilerine 100 bin bisiklet dağıtmayı planladıklarını sözlerine ekledi.

Törenin ardından öğrencilere bisiklet dağıtan Müezzinoğlu, daha sonra park çevresinde bir süre bisikletle dolaştı.

Bakan Müezzinoğlu’na, Vali Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, İl Sağlık Müdürü Özcan Akan, Bursa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Rüstem Aşkın, UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay ve bazı vatandaşlar da eşlik etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X