Sağlık için gülümseyin

‘Mutluluğa Giden 7 Yol’ kitabının yazarı Yardımcı Doç. Dr. Davut İbrahimoğlu, ”Gülmek bağışıklık sistemini güçlendirir ve vücudun hastalıklarla savaşmasına yardımcı olur” dedi.

Sağlık için gülümseyin

Yeşim Tekstil’de ‘Pozitif Düşünce Kulübü’nün konuğu olan İbrahimoğlu, ‘Pozitif düşünce ve beyin gücünün günlük hayatımıza etkileri’ başlıklı bir sunum yaptı. 

Günümüzde iş, spor  ve sanat  dünyasında pozitif düşünce ve beyin gücünün verim arttırıcı bir faktör olarak kabul edildiğini ifade eden İbrahimoğlu, “İnsanlar ne kadar mutlu, ne kadar pozitif olurlarsa ürettikleri nöropeptip denilen protein zincirleri daha sağlıklı olur ve bağışıklık sistemi daha da güçlenir. Mizah duygunuzu yanınıza almadan sakın evden çıkmayın. Kendinize gülmeyi bilin. Kendinizi çok ciddiye alır ve yükseklerde dolaşırsanız alay konusu olursunuz” diye konuştu.

KAHKAHANIN FAYDALARI

Kahkaha atmanın da önemli olduğunu vurgulayan İbrahimoğlu, şöyle devam etti: “En hafif kahkaha bile kan damarlarını rahatlatır ve kan dolaşımını canlandırır. Tüm araştırmalar kahkaha atmanın, stres hormonlarının düzeyini düşürdüğünü gösteriyor. Kahkaha, yüz kaslarından bacaklara kadar vücudun tümünü harekete geçiren, gayet iyi bir egzersizdir. Bütün bunlardan anlaşılabileceği gibi gülmek bağışıklık sistemini güçlendirir ve vücudun hastalıklarla savaşmasına yardımcı olur.”

Yeşim Tekstil’in konferans salonunda gerçekleşen söyleşinin sonunda Davuk İbrahimoğlu’na, Yeşim Tekstil Pozitif Düşünce Kulübü Başkanları Nevin Topçu ve İclan Molla plaket takdim etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X