Sağlık için ‘şimdi hareket zamanı’

Bursa’nın daha sağlıklı ve yaşanılabilir bir kent olması amacıyla özellikle spor yatırımlarına ağırlık veren Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, aynı zamanda başkanlığını yaptığı Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği aracılığıyla da Türkiye genelinde spo

Sağlık için ‘şimdi hareket zamanı’

Bu etkinliklerden biri olan ve bisiklet sporunun daha geniş kitlelere yaygınlaşmasını hedefleyen bir projede de ‘şimdi hareket zamanı’ sloganıyla Bursa’dan start aldı. 

Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği organizasyonuyla fiziksel aktivite ve aktif yaşam konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla 1 – 7 Mayıs 2017 tarihleri arasında Bursa’dan Denizli’ye pedal basılacak. Etkinliğe Bursa Bisiklet ve Doğayı Sevenler Derneği, Enerji Verimliliği ve Çevre Koruma Derneği ile Uludağ Üniversitesi Bisiklet Topluluğu üyeleri de destek veriyor. 

Farklı yaş gruplarından oluşan 25 bisikletçi 6 günde, 580 kilometre yol yaparak 8 belediye başkanına ziyarette bulunacak. Bursa’dan start alan bisikletliler Bursa – Denizli güzergahı üzerinde bulunan Harmancık, Tavşanlı, Çavdarhisar, Gediz, Uşak, Merkezefendi, Pamukkale ve Denizli Büyükşehir Belediye Başkanlarını ziyaret edecek. 

Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Orhaneli yolu üzeri Eker Meydanında, Bursa – Denizli arasında pedal çevirecek olan bisikletçilerle bir araya geldi. 

Başkan Altepe, “Hareketsizlikten kaynaklanan obezite, diyabet ve metabolik rahatsızlıklara karşı güzel bir proje. Destek veren tüm sporcularımıza teşekkür ediyorum” dedi.  

Etkinliğe 1928 yılında bizzat Atatürk’ün direktifleriyle 28 bisikletçinin başında 14 günde Ankara’dan Ardahan’a giden Yüzbaşı Daniş Karabelen’in kızı emekli TRT spikerlerinden Özcan Atamert de katıldı. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X