Sağlık personeline proje yazma eğitimi

Bursa Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği, Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı iş birliği ile sağlıkçılara “tıp bilimlerinde araştırma projesi hazırlama eğitimi” verdi.

Sağlık personeline proje yazma eğitimi

Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde iki gün süren eğitimde TÜBİTAK-ARDEB programı tanıtılırken, araştırma projesi planlanması, proje yazma kuralları, başvuru sürecinde yapılması gerekenler, projelerin TÜBİTAK komisyonlarınca nasıl değerlendirildiği, kabul edilen projelerin yönetilmesi gibi konular anlatıldı. Eğitimleri, TÜBİTAK panellerinde de görev alan Uludağ Üniversitesi Prof. Dr. Kadir Yeşilbağ, Prof. Dr. Vahide Savcı ve Yrd. Doç. Dr Şehnaz Baltacı Göktalay verdi. Eğitime katılanların zihnindeki proje taslakları, proje yazma teknikleri, reddetme sebebi olan yaygın hatalar, kabul edilmiş iyi proje örnekleri ele alındı.

Veteriner Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Kadir Yeşilbağ, “İlmî araştırma faaliyetleri önemlidir. Özellikle tıp bilimlerindeki araştırmalara yönelik faaliyetler uluslararası camiada ülkemizin itibarını artırırken, aynı zamanda sağlık hizmetleri konusunda ulaşılan noktanın bilimsel platforma taşınmasına da katkı sağlayacaktır. Bursa’daki tıp doktorlarının araştırma projelerine gösterdiği yoğun ilginin ve özellikle Bursa Kamu Hastaneler Birliği’nin ilmî faaliyetlere yaklaşımının gerçekten etkileyici ve örnek alınacak bir seviyede olduğunu gördüm. Bu uygulama diğer iller için bir model olarak değerlendirilmelidir” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X