Sağlık turistine sağlık poliçesi

Bursa Sağlık Turizmi Derneği (BUSAT) Yönetim Kurulu Toplantısı’nda konuşan Başkan Dr. Metin Yurdakoş, gerek ulusal gerekse uluslararası kongre ve çalıştaylarda anlattığı ‘Sağlık Turisti Sağlık Poliçesi’ projesini Sağlık Bakanlığı ev sahipliğinde uluslarar

Sağlık turistine sağlık poliçesi

Bu ürünün Ülkemiz için çok önemli olduğunu belirten Yurdakoş, yapılacak çalıştayda Bursa’daki sağlık kurumları ve termal tesisleri için devlet tarafından verilen teşvikleri masaya yatıracaklarını ve Sağlık Turizmi Hukuku Paneli yapacaklarını anlattı. 

Toplantıda, Türkiye için hedeflenen 1 milyon sağlık turisti ve 10 milyar dolarlık gelire dikkat çekilirken, Bursa Medicalpark Hastanesi Genel Müdürü Doç. Dr. Sedat Demir de “sağlık turizminde başarılı bir hastane örneği” sunumuyla yakaladıkları başarının sırlarını BUSAT üyeleri ile paylaştı. Bursa Barosu Sağlık Komisyonu Başkanı Av. Okan Dursun ise sağlık turizminin hukuku boyutu başlıklı sunumunda, turistlerin günümüzde hangi ülke kanunlarının dikkate alınacağı sözleşme ile geldiklerine dikkat çekti.  

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X