Sağlık turizminde önemli fırsatlar var

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ve Bursa Sağlık Turizmi Derneği (BUSAT) ev sahipliğinde ‘Sağlık Turizmi Yönetmelik Çalıştayı’ gerçekleştirildi.

Sağlık turizminde önemli fırsatlar var

Grand Swiss-Belhotel Çelik Palas’taki çalıştayda konuşan BTSO Sağlık Konseyi Başkanı Mustafa Esgin, sağlık turizminin dünyada en hızlı gelişen sektörler arasında yer aldığını söyledi.

Sağlık turizminde pazarın 100 milyar dolara yaklaştığına işaret eden Esgin, Bursa’nın bu pazardan hak ettiği payı alabilmesi adına çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirtti.

BTSO’nun sanayide olduğu gibi turizmde de yüksek katma değer hedefiyle projeler geliştirdiğini vurgulayan Esgin, “Son yıllarda Bursa’da yüksek teknolojili sanayiye geçiş noktasında büyük bir hareketlilik var. Başta TEKNOSAB olmak üzere çok sayıda proje hayata geçiriyor. Turizmde de katma değeri artırmak adına önemli fırsatlarımız var. Bu fırsatlardan en önemlisi de kentimizde sağlık turizmini geliştirmek. Bursa mevcut potansiyeliyle bunu başarabilecek güçte” ifadelerini kullandı. BUSAT Başkanı Serbülent Orhaner, Türkiye’nin turist sayısı açısından dünyada 6’ncı sırada olmasına rağmen turizm geliri açısından 13’üncülüğe gerilediğine dikkat çekti.

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X