Sağlık ve termal turizmde işbirliği

Bursa Sağlık Turizmi Derneği ve Bursa Turist Rehberleri Odası, Bursa’nın sağlık ve termal turizmde dünya markası olma hedefiyle eylem planları hazırlayarak yeni işbirliğine gidiyor.

Sağlık ve termal turizmde işbirliği

Bursa Turist Rehberleri Odası’nın (BURO) yeni seçilen Başkanı Denizhan Sezgin, Bursa’nın sağlık ve termal turizm çalışmaları hakkında bilgi almak adına Bursa Sağlık Turizmi Derneği (BUSAT) Başkanı Prof. Dr. Sedat Demir’i makamında ziyaret etti. BUSAT ve BURO yönetimleri arasında gerçekleşecek toplantılar sonrasında içinde özellikle tanıtım ve eğitimin olduğu, kentin ihtiyaçları doğrultusunda yeni eylem planları hazırlayarak uygulamaya geçilmesi konuşuldu. İki derneğin önümüzdeki günlerde yönetim kurulları nezdinde bir araya gelerek eylem planını oluşturma ve işbirliği protokolünü imzalaması hedefleniyor.

 

Bursa Turist Rehberleri Odası’nın pek çok dünya dilini iyi bilen yüz civarında kokartlı rehbere sahip olduğunu ifade eden Sezgin, “BURO olarak, Osmanlı’dan günümüze miras kalan, fakat son yıllarda doğal kaynaklarla birlikte tıp teknolojisinin de ön plana çıktığı sağlık ve termal turizm çalışmalarına katkı sağlamak istiyoruz” şeklinde konuştu.

Bursa Sağlık Turizmi Derneği Başkanı Prof. Dr. Sedat Demir de “Bursa turizm sektörünün temsilcileri olarak 2017 yılına iyi hazırlanmalı ve ortak bir yol haritası oluşturmalıyız. Özellikle sağlık ve termal turizmdeki potansiyellerimizi doğru şekilde dünyaya aktarmalıyız. Bursa’nın bu alanda Avrupa ve dünya markası olmasını sağlayabiliriz. Bu gücümüz ve potansiyelimiz var” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X