Sağlıklı beslenmenin önemi anlatıldı

Mudanya AK Parti Kadın Kolları Başkanlığı sağlıklı beslenme ve farkındalık oluşturma projesi çerçevesinde bir seminer düzenledi.

Sağlıklı beslenmenin önemi anlatıldı

ÖMER BİLİK

Mudanya Tahir Ağa Kültür Merkezi’ndeki seminere Dr. Feza Şen konuşmacı olarak katıldı. Kadın Kolları Başkanı Nalan Akar, bu proje ile farkındalık oluşturulması için çeşitli kampanyalar ile toplumda ev yapımı kefir, ev yapımı yoğurt kullanımının artırılması ve ev kadınlarının bütçesine katkı sağlamak için Ülkü Mahallesi kadınlarına kefir yapımı seminerleri düzenleyeceklerini söyledi.

SAĞLIKLI YAŞAM BİLİNCİ…

Dr. Feza Şen de, Dünya Sağlık Örgütü’ne göre 2008 yılında dünya çapında meydana gelen 57 milyon ölümden 36 milyonunun kanser, diyabet, obezite, metabolik sendrom, kalp damar hastalıkları gibi önlenebilir hastalıklardan kaynaklandığını söyledi.

Dr. Şen, “Kilo artışlarından bireyin sadece kendi çabaları ile korunması, gelinen noktada çözüm olacak gibi değil. Çünkü kilo artışı sağlıksızlık göstergesidir. Artık doğal sebze, meyve, et yemiyoruz. İlaç kullanımlarının artması, ağrı kesiciler, depresyon ilaçları tüketimi her geçen gün artıyor. Şehirli yaşama geçiş ile hızlı yiyecek tüketiminin artması, geleneksel kültürden uzaklaşarak ev yoğurdu kullanımının azalması da işin tuzu biberi oldu. Oluşan bozukluk ile bağırsaklarımızda sindirilemeyen besinler, bize zarar veren kimyasallar gibi birçok zararlı etmen kana geçiyor, beynimize ulaşıyor. Daha da önemlisi bizler sağlıklı beslenerek bağırsaklarımıza yardımcı olmalıyız. Yoksa vücudun savunma sistemleri bozuluyor. Ardından birçok hastalığa davetiye çıkarıyoruz. Çözüm ise net. Halkımızın bilinçlendirilmesi ve sağlıklı beslenme, sağlıklı yaşam bilinci oluşturulmasıdır” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X