Sağlıklı çevre için eğitim

Okullarda çevre konusunda konferanslar veren Bursa Büyükşehir Belediyesi, 4 yılda 20 binden fazla öğrenciye ulaştı.

Sağlıklı çevre için eğitim

Büyükşehir Belediyesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında yapılan protokol doğrultusunda Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı koordinatörlüğünde 4 yıldır gerçekleştirilen eğitimlerde toplam 20 bin öğrenciye ulaşıldı.

​2016-2017 eğitim öğretim yılında da 14 ilçeden 51 okulda eğitim verilmesi planlanmış olup, eğitim programı kapsamında özellikle kent merkezine uzak okullar seçildi. Okullarda gerçekleştirilen çevre eğitim çalışmalarında; kızartmalık atık yağ, atık pil ve geri dönüşüm konularında öğrencilere görsel malzemelerle destekli olarak bilgiler veriliyor. Eğitimlerde öğrencilere Çevre Temizliği, Geri Dönüşüm, Tohum Kitap, Oyun ve Oyun Pulu ile Çevre Ajandası dağıtılmakta ve Elif ve arkadaşlarının çevre korumaya yönelik öğrendikleri bilgileri günlük yaşantılarına uyarlayarak kazandıkları çevreci tutum ve davranışların anlatıldığı “Elif’in Çevre Timi” çizgi filmi izletiliyor. Tohum Kitap’ın kapağında bulunan domates, kırçiçeği, çamağacı tohumlarının nasıl ekilmesi gerektiği uygulamalı olarak çocuklara anlatılıyor.

2016-2017 eğitim öğretim yılında Büyükorhan’da 4, Harmancık’ta 2, İnegöl’de 4, Mustafakemalpaşa’da 4, Gemlik’te 3, İznik’te 4, Gürsu’da 3, Kestel’de 4 ve Orhangazi’de 2 okulda olmak üzere toplam 30 okulda eğitim çalışmaları tamamlanırken, eğitim dönemi bitene kadar 21 okula daha gidilecek.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X