‘Sağlıklı olan her birey birer engelli adayıdır’

Kestel Belediyesi ve Kestel Engelliler Derneği tarafından Dünya Engelliler Günü nedeniyle ilçede bir etkinlik düzenlendi.

‘Sağlıklı olan her birey birer engelli adayıdır’

OSMAN GÜNEŞ

 

Programa Kaymakam Ziya Polat, Belediye Başkanı Yener Acar, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, engelli vatandaşlar ve aileleri katıldı. Etkinlikte yaşam alanlarının engelli vatandaşlara göre düzenlenmesi gerektiği ifade edilirken, engelleri aşmak için toplum desteğinin önemi vurgulandı. Kaymakam Ziya Polat, “Sosyal yaşam alanlarını açmalıyız. Bu konuda devlet olarak her desteği veriyoruz ve yanlarındayız. İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın anlayışı ile sıkıntı sorunlarınızı çözmede kapım açık” dedi.

Kestel Belediye Başkanı Yener Acar da, “Engelli vatandaşlarımızın sosyal, kültürel, eğitim ve çalışma hayatında söz sahibi olması, yaşadığı toplumun ve ülkenin kalitesini belirler. Belediye olarak engelli vatandaşlarımızın yaşamlarını kolaylaştırmak ve her vatandaş gibi hayatın içinde olmalarını sağlamak için çalışmalarımızı ilçemizde yapıyoruz ve yapmaya devam ediyoruz. Bugün sağlıklı olan her birey, birer engelli adayıdır” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X