Sağlıklı ürün yetiştirilecek

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi Kırsal Kalkınma Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan, “Bağda Çevre Dostu Mücadele Projesi” uygulanmaya başladı.

Sağlıklı ürün yetiştirilecek

Karabalçık Mahallesi’nde Feromen Tuzaklar’ın üreticilere dağıtılması ve demonstrasyonu için düzenlenen törene, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdullah Karadağ,  İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ömer Çelik, Osmangazi İlçe Müdürü Mürvet Öztürk, Şube Müdürleri, Teknik Elemanlar ve çok sayıda üretici katıldı.

İl Müdürü Ömer Çelik törende yaptığı konuşmada Bursa’nın tarımsal potansiyeli ve proje hakkında bilgiler vererek “İhraç ürünlerimizin gümrüklerde sorunlarla karşılaşmaması için katkı ve kalıntı durumu dikkatle incelemekteyiz. Biz bunu bir adım daha ileri taşıyarak; iyi tarım uygulamaları, organik tarım projeleri ve desteklemelerle üretimin her alanında kontrolü sağlayarak iç pazarda tüketilen ürünlerde de daha az zirai ilaç kullanarak insan sağlığına ve çevreye dost üretim teknikleri ile ürün yetiştireceğiz. Projede genel amaç; çevreye ve insana dost üretim teknikleri ile yetiştiricilik yapmak. Projeden en önemli beklentimiz; insektisit kullanımının azaltılarak, piyasaya sağlıklı ürün arzının sağlanmasıdır” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X