Sağlıklı ve güvenli çalışma ortamı yaratılmalı

Türkiye Kalite Derneği (KalDer) Bursa Şubesi ile Bursa Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (BUSİAD) birlikte düzenlediği 13’üncü Kalite ve Başarı Sempozyumu ‘Mükemmelliğe Yolculuk’ temasıyla dün Almira Hotel’de başladı.

Sağlıklı ve güvenli çalışma ortamı yaratılmalı

ASLIHAN AYDIN

Sempozyumun açılışında konuşan KalDer Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Doğan, iyi yönetilmenin bir insan hakkı olduğunu, kişilerin ve kurumların bunun peşinden koşması gerektiğini söyledi. 

Çalışanlara sağlıklı ve güvenli bir çalışma ortamı yaratılması gerektiğine vurgu yapan Doğan, “İş sağlığı ve güvenliği konusundaki istatistikler ne yazık ki yapılanların yeterli olmadığını gösteriyor. 

Uluslararası Çalışma Örgütü’nün (ILO) verilerine göre, dünyada bir günde yaklaşık 1 milyon kaza oluyor, 1 dakikada da 4 kişi iş kazalarından hayatını kaybediyor. Bu Katar ya da Letonya büyüklüğündeki bir ülkenin yok olması anlamına geliyor” dedi. İş kazalarında Türkiye’deki fotoğrafın daha karanlık olduğuna işaret eden Doğan, bu konuda farkındalığın yaratılması gerektiğini dile getirdi.

DEĞİŞİMİ TAKİP EDİN

BUSİAD Başkanı Günal Baylan da, refah toplumu olmanın en önemli göstergesinin toplumdaki bireylerin yaşam kalitesi olduğunu belirtti. 

Bu kavramın sağlık, eğitim, adalet, toplumsal ve sosyal yaşama katılım gibi unsurları kapsadığını kaydeden Baylan, “Türkiye’nin sürdürülebilir refah ve ekonomiye sahip olması küresel etkileşim içinde değişimi takip etmesiyle sağlanabilecektir. Sürdürülebilir kalkınma süreci, iş dünyasına birçok fırsat sunduğu gibi sürecin sekteye uğramasına neden olabilecek birçok riski de barındırmaktadır” diye konuştu.

KAMP ATEŞİNDE BİRLEŞELİM

KalDer Bursa Şube Başkanı Erdal Elbay ise, derneğin yıllardır kamp ateşi yakmaya çalıştığını belirtti. Elbay, “Bunu bir yaşam felsefesine benzetebiliriz. Bu ateş hiç ayrım yapmadan herkesi yanına davet eder. KalDer ve KalDer dostları yıllardır bu ateşi yakmak için birlikteler” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X