Sağlıklı Yaşam Araçları hizmette

Sağlık Bakanlığı tarafından önleyici sağlık hizmetlerini tanıtmak amacıyla Bursa’ya gönderilen Sağlıklı Yaşam Araçları başta okullar olmak üzere birçok bölgede vatandaşlara hizmet vermeye başladı.

Sağlıklı Yaşam Araçları hizmette

Halk Sağlığı Müdürü Dr. Özcan Akan, Sağlıklı Yaşam Aracı’nın Davutkadı Eşref Evcil İlkokulu’nda gerçekleştirdiği eğitime katılarak, yapılan çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu. Bursa’da 10 araçla hizmet verileceğinin bilgisini veren Dr. Akan, “Araçlarımızda vatandaşlarımıza hangi konularda eğitim verileceği planlandı. İlk olarak hedefimiz öğrencilere ulaşmak olacak ve öğrencilere hijyen alışkanlığı, sağlıklı beslenme alışkanlığı, hareketli yaşam alışkanlığı ve ağız diş sağlığı alışkanlıkları konularında eğitim verilecek. Ayrıca çocuklarda farkındalık oluşturmak adına çocukların eğlenerek sağlıklı bilgiler edinebilmesi için 15-20 dakikalık çizgi filmler gösterilecek” dedi.

ORGAN BAĞIŞI ÖNCELİK

Davutkadı Eşref Evcil İlkokulu’nda yapılan çalışmaları yerinde izleyen Dr. Akan, aracın yaz döneminde ise daha çok yetişkin bireylere hitap edeceğinin altını çizdi. Bu dönemde organ bağışı kampanyası planlandığına dikkat çeken Dr. Akan, “Toplumsal bilinç oluşturmak ve planlanan kampanyaya da destek olmak adına organ bağışı öncelikli konularımızdan olacak. Yaz dönemi daha sık görülen düşme, boğulma vakaları ve kene vakalarının önemini vurgulamak için temel ilk yardım ve Kırım Kongo kanamalı ateşi konuları da öncelikli diğer konularımız arasında yer alacak. Ayrıca; yaz dönemi yoğun nüfus artışı görülen turistik özellikli bölgeler de yine öncelikli hizmet verilecek yerler arasında olacak. Aracımız Ramazan ayı süresinde iftar çadırlarında hizmet verilecektir” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X