Sağlıklı yaşam merkezi geleceğe ışık tutuyor

Gelişim çağındaki çocuklara psikolojik destek sağlamak üzere hizmete giren ve bu alanda Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyan 75. Yıl Sağlıklı Yaşam Merkezi’ne başvurular artıyor.

Sağlıklı yaşam merkezi geleceğe ışık tutuyor

Bursa Halk Sağlığı Müdürü Dr. Özcan Akan, 75. Yıl Sağlıklı Yaşam Merkezi’nde gerçekleştirilen hizmetler hakkında açıklamalarda bulundu. Merkezde yapılan çalışmaların tüm Türkiye’ye örnek teşkil ettiğini dile getiren Dr. Akan, “Merkezimizde hekim, psikolog, sosyal çalışmacı, çocuk gelişim uzmanı, hemşire ve sağlık memurundan oluşan kadrosuyla gelişim çağındaki çocuklarımıza psikolojik destek verilmektedir” dedi. 

Çocuk ve gençlerin merkeze aileleriyle geldiğini belirten Dr. Akan, “Görüşmeler, hekim, psikolog, sosyal çalışmacı, çocuk gelişim uzmanıyla gerçekleştirilmektedir. Olgular önce hekim tarafından değerlendirilerek fiziksel muayeneleri yapılmaktadır. Daha sonra psikolog ve sosyal hizmet uzmanı tarafından görüşülerek çalışma planı oluşturulmaktadır.  Değerlendirilen olgular ihtiyaç halinde farklı kurumlara yönlendirilmektedir” şeklinde konuştu. 

TÜRKİYE’DE İLK

75. Yıl Sağlıklı Yaşam Merkezi’nin Türkiye’de bir ilk olduğuna dikkat çeken Dr. Akan, “Burada yapılan çalışmalarla ülkemizin geleceği olan çocuklarımızın doğru yönlendirilmesine teşvik sağlanıyor. Geçtiğimiz yılın Mayıs ayından itibaren merkezimize başvuran sayısı 100’ü aşmış durumdadır. Önümüzdeki günlerde bu tarz merkezlerimizin sayısını arttırmayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı. 

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X