Sağlıkta kalite artacak

Yenişehir Devlet Hastanesi’nin Acil Servisi ile Fizik Tedavi Ünitesi’ndeki düzenleme çalışmaları tamamlandı. Her iki ünitenin açılışı törenle gerçekleştirildi.

Sağlıkta kalite artacak

GÜRHAN ADANA

 

Belediye Başkanı Süleyman Çelik, 3 ay önce hastane binası içindeki polikliniklerle yemekhanenin, bahçeye inşa edilen ek binaya taşındığını hatırlattı. Polikliniklerle yemekhanenin taşınmasıyla binanın fiziki olarak rahatlatıldığını belirten Çelik, “Kazanılan yerler sayesinde Acil Servis ile Fizik Teravi Ünitesi genişletilerek düzenlendi. Hayırsever katkılarıyla bugünkü koşullara kavuşan hastanemizde artık daha rahat ortamlarda sağlık hizmetleri verilebilecek. Acil Servis’e aynı anda 10 hasta gelse, hepsine aynı anda müdahale edilebilecek” dedi.

Bursa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Rüstem Aşkın da, Yenişehir Devlet Hastanesi’nde iyi işler gerçekleştirildiğini kaydederek, 1 yılda toplanan 500 bin TL’lik bağışla Acil Servis ve Fizik Tedavi Ünitesi’nin düzenlemesi ve ek bina inşaatı yapıldığını ifade etti.

YATAK SAYISI ARTTI

Acil Servis ve Fizik Teravi Ünitesi’ndeki düzenlemelerle ilgili bilgi veren Yenişehir Devlet Hastanesi Başhekimi İsmail Yoğurt da, yenilenen Acil Servis’te kalite standartlarına uygun bekleme alanları ayrılırken, geniş hasta müşahade alanları belirlendiğini söyledi. 11 olan yatak sayısının 17’ye çıkarıldığını belirten Yoğurt, Fizik Tedavi Ünitesi’nde ise yatak sayısının 11’e, 1 günde tedavi olan hasta sayısının da 60’a çıkarıldığını bildirdi.

Başhekim Yoğurt, “Hastanemizde, 2015 verilerine göre 85 bini Acil Servis’te olmak üzere toplam 216 bin hasta muayenesi yapıldı. Hastanemizde 1 ayda ortalama 370 hasta yatarak tedavi görürken, 250 civarında da ameliyat yapıldı. Bu sayılar, hastanemizdeki fiziki düzenlemelerin ne denli gerekli ve önemli olduğunu ortaya koyuyor” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X