Sağlıkta kritik adım

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), ithalatın yoğun olarak yaşandığı tıbbi cihazlar alanında yerli üretimin payını artırmak için ‘Sağlık Teknolojileri Kümelenmesi’ni hayata geçirdi.

Sağlıkta kritik adım

BTSO Başkanı İbrahim Burkay, medikal teknolojileri ithalatının dış ticaret açığı verilen stratejik sektörlerden birisi olduğunu söyledi.

​Oda olarak Türkiye’nin ve Bursa’nın bu alandaki payını güçlendirmek istediklerini belirten Burkay, “Tıbbi cihazlar sektörü her ülke için en öncelikli ve kritik sektörlerden birisi konumunda. Dünyada güçlü ekonomilere sahip ülkelerin bu sektörde de büyük bir paya sahip olduğunu görebiliriz. BTSO olarak bizler de Sağlık Konseyimizin destekleriyle medikal teknolojileri sektöründe üretim yapacak firmaların Bursa’da kümelenmesini istiyoruz. Yüksek teknoloji üretimin merkezi olacak TEKNOSAB’a sağlık teknolojileri yatırımlarının gelmesini de hedefliyoruz” dedi.

YERLİLİK ORANI ARTMALI

BTSO Sağlık Konseyi Başkanı ve Kümelenme Lideri Dr. Mustafa Esgin de, Türkiye’de tıbbi cihaz sektöründe yaklaşık 1,7 milyar dolar ithalat, 250 milyon dolar da ihracat yapıldığını vurguladı. Medikal teknolojiler ithalatını azaltmanın yolunun yerlilik oranının artırılmasından geçtiğini vurgulayan Esgin, “Birçok sektörde önemli bir merkez olan Bursa’nın sağlık teknolojilerinin üretiminde de pay almasını hedefliyoruz. Sağlık Teknolojileri Kümelenmemiz, firmalarımız arasında bir farkındalık oluşturacaktır” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X