Sağlık’ta örnek işbirliği

Bursa’nın köklü özel sağlık kuruluşlarından Setbaşı Tıp Merkezi ile Özel Medicalpark Hastanesi yönetimsel destek, cerrahi ve girişimsel işlemlerde işbirliği protokolüne imza attı.

Sağlık’ta örnek işbirliği

SEYİT GÜNDOĞAN

 

Setbaşı Tıp Merkezi ve Özel Medicalpark Hastanesi örnek bir işbirliği protokolüne imza attı.Özel Medicalpark Hastanesi Genel Müdürü Doç. DR. Sedat Demir ile Setbaşı Tıp Merkezi Kurucusu Uzm. Dr. Sefer Özdemir’in imzaladıkları protokole göre, Setbaşı Tıp Merkezi’nde tedavi gören bir hasta yatış yapması gerekiyorsa istediği takdirde Medical Park Hastanesi’ne yönlendirilecek.

Medicalpark Hastanesi Yönetimi Birimi’nde gerçekleşen protokol ile destek, cerrahi ve girişimsel işlemlerde Setbaşı Tıp merkezi hekimlerinin uygulamalarını Medical Park’ta yapmaları ve Medicalpark’ın da bilimsel ve tıbbi konularda Setbaşı Tıp Merkezi’ne destek vermesi sağlanacak. Prokole imza atan Setbaşı Tıp Merkezi Kurucusu Uzm. Dr. Sefer Özdemir, Setbaşı Tıp Merkezi’nin ayakta tedavi eden bir sağlık kuruluşu olduğu için yatacak hastaları da yatılı bir sağlık kurumuna sevk ettiğine dikkat çekerken, hastalarını sevk etmek için cerrahi işlemlerin gerçekleştirilebileceği yataklı bir sağlık kurumuna ihtiyaç duyduklarını söyledi. Bundan sonra Setbaşı Tıp Merkezi’nde yatmayı ve  cerrahi girişim yapılması gereken hastaları Medicalpark Hastanesi’ne sevk edileceğini vurgulayan Özdemir, “Medicalpark bize yönetimsel, bilimsel ve tıbbi destek de verecek. Bu işbirliği halkın sağlık hizmetlerinden biraz daha hızlı ve kaliteli faydalanmasını sağlayacak” diye konuştu.

“ÖZELLİKLİ HEKİMLERİ PAYLAŞACAĞIZ”

Bursa Medicalpark Hastanesi Genel Müdürü Doç. Dr. Sedat Demir de, sağlık sektörünün önemli aşamalarından geçtiğini hatırlatarak, bilginin, teknolojinin ve branşların çok büyüdüğünü ve bunun bir takım işbirliklerini zorunlu hale getirdiğini kaydetti. Her iki kurumun da halkın sağlığına ilk sırada önem veren özel sağlık kuruluşları olduğunun altını çizen Demir, “Bu işbirliği Bursalılara daha erişilebilir, daha kolay ve daha üst düzeyde hizmet verilmesini olanak sağlayacaktır. Burada, hasta paylaşma zihniyetiyle hareket etmiyoruz. Her iki kurumdaki özellikli hekimlerin yaptığı özellikli işlerin her iki kurum tarafından paylaşılmasıdır. Yani vatandaşın daha nitelikli sağlık hizmeti alması için hekimlerimizden daha verimli faydalanmaktır” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X