Sağlıkta şiddete kanun teklifi

CHP Bursa Milletvekili Dr. Ceyhun İrgil, sağlık çalışanlarına fiziksel ve sözel şiddette bulunan kişilerin cezalandırılması için TCK’da düzenlemeyi içeren bir kanun teklifi verdi.

Sağlıkta şiddete kanun teklifi

İrgil’in Meclis Başkanlığı’na sunduğu kanun teklifi sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin hapis cezası ile cezalandırılmasını öngörüyor.

 

Teklifin içeriği şöyle:

 

“Sağlık kuruluşlarında çalışan sağlık personeline karşı, sağlık hizmeti sunumu esnasında veya verilen sağlık hizmetinden kaynaklanan nedenlerle cebir, şiddet veya tehdit kullanan kişi, iki yıldan dört yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Bu fiiller sonucu sağlık hizmeti kesintiye uğramış ise yukarıdaki fıkraya göre belirlenen ceza yarı oranında artırılır.”

Konuyla ilgili tüm düzenlemelerin bekletilmeden yapılmasını gerektiğini belirten İrgil, sadece son iki yıla bakıldığında bile sağlıkçılara yönelik şiddet olaylarının endişe verici boyutlara ulaştığını ifade etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X