Sağlıkta şiddete tepkiler büyüyor

İnegöl Devlet Hastanesi’nde son iki ay içerisinde 5 ayrı sağlık görevlisinin darp edilmesine tepkiler büyüyor.

Sağlıkta şiddete tepkiler büyüyor

SADULLAH ORGAN

 

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan ve Bursa Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Rüstem Aşkın, şiddete maruz kalan sağlık personelini ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti.

Milletvekili Hüseyin Şahin ve beraberindekiler, sağlık görevlileri ve hastane personeline karanfil dağıtarak, şiddete tepki gösterdiler. AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, “Bu hadiselerin meydana gelmesi toplum nazarında bize şifa hizmeti veren sağlığımıza kavuşmamıza imkan sağlayan hekimlerimize bu muamelenin reva görülmesi inciticidir. Hepimizi derinden yaralamıştır. Onların en iyi şekilde bizlere hizmet ettiklerini biliyoruz. İletişimin, sabrın her şeyi çözebileceği ve iyi ilişkilerin belki de bizim sağlığımıza faydalı olabileceğini düşünmek zorundayız. Buraya sağlık hizmeti almaya gelen insanların hiç birine yaş, cins, din, dil, ırk ayrımı gözetmeksizin hizmet vermeye çalışan hekimlerimize ve sağlık görevlilerine saygı göstermek zorundayız” dedi. 

Şahin ayrıca, Devlet Hastanesi’ne kazandırılması hedeflenen Yanık Ünitesi, KETEM gibi hizmetlerin yakın zaman içerisinde verileceğini, Palyatif Yoğun Bakım ünitesini ise önümüzdeki hafta hizmete açacaklarını sözlerine ekledi.

571 ŞİDDET OLAYI

Sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin sonuna kadar takipçisi olacaklarını ifade eden İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan ise, “Sağlığa yönelik şiddet nereden ve ne amaçla gelirse gelsin kabul etmemiz mümkün değil. 4 yıldan bu yana 571 adet sağlık çalışanımıza yönelik şiddet olayı vukuu bulmuş. Cumhuriyet Savcılığından aldığımız bilgilere göre 265 tanesi tutuklanmayla sonuçlanmış. Bazılarında beraat söz konusu ama, büyük çoğunluğunun mahkemesi sürüyor” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X