Sağlınız için her gün on bin adım

Dünya Yürüyüş Günü etkinlikleri kapsamında fiziksel aktiviteye dikkat çekmek ve hareketli yaşam tarzı konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla ‘Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü’ düzenlendi.

Sağlınız için her gün on bin adım

Bursa İl Sağlık Müdürlüğü’nün koordinatörlüğüyle Halk Sağlığı Müdürlüğü’nün de desteğiyle Veysel Karani Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Bursa Olgunlaşma Enstitüsü bahçesinde gerçekleştirilen yürüyüş etkinliğine sağlık çalışanları, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Yürüyüş öncesinde konuşan Bursa İl Sağlık Müdürvekili Dr. Nuray Çıkrıklar, fiziksel hareketsizliğin dünya genelindeki ölümlerin dördüncü risk faktörü olduğu bilgisini verdi.

Toplumun fiziksel aktivite konusunda bilgi düzeyinin yetersiz olduğuna dikkat çeken Dr. Çıkrıklar, “Fiziksel aktivitenin sağlık için öneminin yeterince anlaşılamaması ve giderek daha hareketsiz bir yaşam tarzının benimsenmesi, toplumda obezite, kalp-damar hastalıkları, hipertansiyon, gibi kronik hastalıkların görülme sıklığını artıran önemli nedenlerden biri olmuştur” dedi.

Konuşmanın ardından okul bahçesinde başlayan yürüyüşe katılım yoğun oldu. Ellerinde sağlıklı yaşama dikkat çeken dövizlerle yürüyen grup, sağlıklı bir yaşam için günde on bin adım yürünmesi gerektiğini vurguladı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X