Sahil yolunda tsunami gibi dalga

Giresun`da şiddetli fırtınayla yükselen dev dalgalar Karadeniz Sahil Yolu`nu göle çevirdi. Tsunamiyi andıran dalgalar nedeniyle 18 araç hasar gördü.

Sahil yolunda tsunami gibi dalga
Karadeniz Bölgesi’nde etkili olan şiddetli yağmur ve fırtına Giresin, Rize, Zonguldak ve Sakarya’da hayatı olumsuz etkiledi.
Giresun’da etkili olan fırtına sahil yolunda tsunamiyi andıran görüntülere yol açtı.
 
Şiddetli fırtınayla yükselen dalgalar Karadeniz Sahil Yolu’nu adeta yuttu.
 
yaklaşık 6 metreye ulaşan dalgalar, Giresun Emniyet Müdürlüğü önündeki bölgeden sahil yoluna vurmaya başladı. Dalgaların oluşturduğu su birikintileri nedeniyle ulaşım yapılamayınca Karadeniz Sahil Yolu, Bulancak ilçesinde Trabzon yönüne, Keşap ilçesinde de Giresun yönüne kapatıldı.
 
ULAŞIM AKSADI
 
Kent merkezinde ulaşım şehir içinden yapılırken Karayolları ekipleri Osmanağa Meydanı mevkisinde biriken suyu temizlemek için uzun süre çalışma yaptı. Çalışmalara polis ekipleri de panzerlerle destek verdi. Su birikintisinde kalan bazı araçlar ise sürücüleri tarafından kurtarılmaya çalışıldı.
 
YOL 3,5 SAAT SONRA AÇILDI
 
Karadeniz Sahil Yolu 3,5 saat süren çalışmalar sonucunda tekrar ulaşıma açıldı. Yapılan hasar tespit çalışmasında yükselen dalgaların Karadeniz Sahil Yolu’na taşması nedeniyle 18 aracın hasar gördüğü, bazı ev ve iş yerlerinde ise zarar meydana geldiği tespit edildi.
 
Öte yandan sahil kenarında bulunan Cumhuriyet Parkı’nda ise dalga nedeniyle hasar oluştu.
 
RİZE’DE HEYELAN
 
Şiddetli yağışlar Rize’de ise heyelana yol açtı.
 
Rize’de, gece geç saatlerde başlayan ve aralıklarla etkisini artırarak devam eden şiddetli yağışlar Ardeşen-Çamlıhemşin karayolu Çıraklar köyü mevkiinde heyelana neden oldu. Ulaşıma kapanan karayolu ekiplerinin çalışması sonucu tek şeritten kontrollü olarak açıldı. Bölgede yer yer toprak kaymaları dün devam etti.
 
Karayolları ekipleri bölgede çalışmasını sürdürürken ulaşım kontrollü olarak verildi. Yağışlar nedeniyle Fırtına, Hemşin ve Güneysu ile Salarha derelerinin su seviyeleri yükseldi. Çamlıhemşin ilçesi Çat Köyü yolu da meydana gelen heyelan sonucu yol ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi ekipleri kapanan yolları tekrar ulaşıma açtı.
 
MİNARE DEVRİLDİ
 
Kütahya’nın Simav ilçesinde ise fırtına nedeniyle devrilen minare, araç ve camide hasara neden oldu.
 
İlçe merkezine 30 kilometre uzaklıktaki Pulluca köyünde, sağanak yağış ve fırtına etkili oldu. Bir ara hortumun da oluştuğu fırtına nedeniyle içeride cemaatin de bulunduğu bir sırada köy camisinin minaresi devrildi. Cami ile bir aracın üzerine düşen taşlar, hasara neden oldu. Olayda can kaybı yaşanmadı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X