Sahilde erozyona neşter vurulacak

Karacabey’in Malkara sahilinde incelemelerde bulunan bakanlık yetkilileri, dalgalar nedeniyle altı oyulan yol için önlem almaya hazırlanıyor.

Sahilde erozyona neşter vurulacak

AYDIN FİDAN

Malkara’daki kumsalın yok olması nedeniyle Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan’ın geçtiğimiz haftalarda Ankara’da gerçekleştirdiği görüşmeler üzerine Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’ndan bir heyet ilçeye geldi. 

Kış aylarında Malkara’da yolun çökmesine neden olan sahil nedeniyle kumsala yakın bir noktadan devam eden Malkara-Kurşunlu yolu, dalgaların kıyıya vurmasıyla altı oyularak çöküyor ve bu durum zaman zaman ulaşımda aksamalara neden oluyordu. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından Ankara’dan gönderilen heyet, ilk olarak Belediye Başkanı Ali Özkan ile bir araya geldi. Toplantıda Malkara’da meydana gelen kıyı erozyonu ve daha önce alınan tedbirler görüşüldü. Görüşmenin ardından teknik inceleme için Yeniköy ve Malkara sahilinde çeşitli ölçümler yapan heyetin, detaylı incelemelerin ardından bir rapor hazırlayarak uygulama planı oluşturacağı bildirildi. 

RAPOR HAZIRLANACAK

Belediye Başkanı Ali Özkan “Bu sorunu çözmek için kararlıyız. Heyet ile yaptığımız görüşmede denizin sabit bir kıyı hareketi olmadığını ve bu durumun aslında olağan olduğunu belirttiler. Seçenekler incelemelerin ardından çıkacak rapor doğrultusunda belirlenecek. Öngörüler arasında kum dolgu ile dalganın şiddetini azaltacak derin setler var. Gelişmeleri yine kamuoyuyla paylaşacağız” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X