Bursa’nın sahil kenti kimliğini öne çıkarmayı ve yaz turizminden de hak ettiği payı almasını hedefleyen Bursa Büyükşehir Belediyesi, toplam 277 kilometrelik deniz ve göl kıyı bandından vatandaşların en iyi şekilde yararlanması için çalışmalarını sürdürüyor.
Çalışmalar kapsamında Tirilye sahilinde 194 metre duvar, 3 bin 850 metrekare parke, bin 265 metrekare andezit ve 128 metre bordür imalatı yapıldı. Güzelyalı sahilinde ise bin 600 metre duvar, 22 bin metre kare parke ve 3 bin 200 metre bordür çalışması yapılırken, Kurşunlu sahilinde 370 metre duvar, 5 bin metrekare parke ve bin 350 metre bordür çalışması yapıldı. Gemlik sahiline ise 770 metre duvar, 5 bin 450 metrekare parke, 2 bin 750 metrekare andezit ve bin 700 metre bordür imalatı gerçekleştirildi.
Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Mehmet Emin Direkçi, Mehmet Tözün Bingöl ve Ali Altınsoy, Mudanya Belediye Başkan Yardımcısı Nisa Kartaltepe, Gemlik Belediye Başkan Yardımcısı Durmuş Uslu ile Park ve Bahçeler Dairesi Başkanı Hakan Tanrıöver, yapılan çalışmaları yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.
Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak Bursalıların yaşam kalitesini yükseltmeyi amaçladıklarını söyleyen Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Emin Direkçi, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in vizyonuyla güzel işlerin ortaya çıktığını belirtti. Yapılan işlerin sonucunda vatandaşlardan olumlu dönüşler aldıklarını ifade eden Direkçi, “Yapılan çalışmaları yerinde gördük. Halkın taleplerini yerinde dinlemek istedik. Eksik ve aksaklıklar konusunda notlarımızı da aldık. Bu alanları yılın 12 ayı kullanılır hale getireceğiz. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in öncülüğünde Bursa’da güzel işlere imza atıyoruz. Birçok akılcı ve bütüncül projeyi hayata geçiriyoruz. Yaşanabilir ve halkımızın hak ettiği bir ortam oluşturmak istiyoruz” dedi.
Kumlada sahil keneri pislikten geçilmiyor çok pis vatandasiz
Güzel yalı şeridinde yapılan parke ve işçilik çok, çok kötü.iki ay oldu yapilali. insanlar rahat yürüyemiyor, parkelerin eğik büyük oluşundan. Çünkü parkerin döşendiği zemin teknik şartlara uygun değil. Bu işin usulüne uygun yapılıp, yapılmadığını kontrol eden millet adına kabul imzasını atan teknik personeli ben merak ediyorum.
İyi güzel de oturulacak banklar hiç rahat değil sırtını dayayacagin yer ya yok ya kısa ya da bankın yarısı aralıksız Buranın nüfusu ekseri yaşlı ve hasta oturdukları zaman dinlenip sırtlarını yaslamak isterler Guzelyali da sahilin başından ortadaki mini Çarşıya kadar olan alandaki banklar hiç rahat değil ayrıca kamelyalarda bu alanda yöresinden olanları da kaldirdilar
Ellerinize sağlık ..Başlatan devam ettiren,bitiren ve halkın da görüş,öneri ve eleştirilerini de dikkate alarak katkı sunan herkese sonsuz teşekkürler
Bende bir öneri sunmak istiyorum: Caddemizi temiz tutmak,korumak ve daha da güzel kullanmak adına; Uyarı levhaları,esnafın, yürüyüş alanlarına masa,tezgah,sandalye vs koymamaları….Yine de koyulacaksa bu alanların sınırlı tutulması ve de masa-sandalye ya da tezgahın standardı ve görselliğine dikkat edilmesi(örnek; yerel renklere özgü olması zorunlu tutulmalı.Derme çatma eşya konulmaması GB.)Deniz kısmına da yüzme sehpaları,atlama standları ve de güvenlik bariyerleri yapılabilir..plaj kısımlarına…
Fena değil ama zihniyeti değiştirecek önlemler alınmazsa ergenlerin ayak basılan yere oturup oturulan yere ayak bastığı çekirdek kola plastik peçete sigara atıkların kıyıya vurduğu bir yer olur, denize kıyısı olan bir şehirde denize temas edememek üzücü umarım daha güzel şeyler yapılır
Acilen kumlaya el atin arap sacina dondu tam bir karmasa her yerde tezgah acanlar yollara masa atanlar