Sahiller tıklım tıklım

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala tatil bölgelerinde yoğunluk iyice arttı. Sektör yetkilileri, otellerin tamamen dolduğunu, ulaşımda ve sahillerde büyük yoğunluk yaşandığını kaydetti. Yabancı turist ilgisi de sektörün yüzünü güldürüyor.

Sahiller tıklım tıklım

Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Hakan Duran, turizm merkezlerindeki yoğunluğa dikkat çekerek, ”Çok ciddi şekilde hareketlilik başladı. Uçaklar, otobüsler, dolmuşlar tıklım tıklım dolu. Otellerin hepsi yüzde 100 dolulukları yakalamış durumda” dedi.

Duran, yaptığı açıklamada, sezonun yüksek olması nedeniyle Rusya başta olmak üzere farklı ülkelerden ciddi talep olduğunu vurguladı. İç ve dış pazardaki yoğunlukla turizmcinin yüzünün güldüğünü ifade eden Duran, Rusya’dan akımın eylül ve ekimde devam edeceğine bildirdi. En keyifli döneme girdiklerini, bayram tatilinin ikinci bir imkan yarattığını aktaran Duran, 10 milyon kişilik bir hareket olmasının beklendiğini vurguladı. Duran, ”Turizm merkezlerinde tatil dopingi yaşanıyor. Çok ciddi şekilde hareketlilik başladı. Uçaklar, otobüsler, havalimanları, dolmuşlar tıklım tıklım dolu. Otellerin hepsi yüzde 100 dolulukları yakalamış durumda. Turizmcinin yüzü gülüyor, keyifler yerinde” diye konuştu.

ANTALYA’DA 1 MİLYON KİŞİ

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Erkan Yağcı da, ”30 Ağustos-2 Eylül tarihlerinde oteller yüzde 100 dolu olacak. Yüksek sezondayız, iç pazar da turizme ciddi anlamda katkı sağladı. Vatandaşlar artık tatil yapmanın lüks değil, bir ihtiyaç olduğunun farkına vardı. İç pazar hareketli olursa dışa karşı anlık krizlerde dayanıklı oluruz. Bayram tatilinde Antalya’da 1 milyondan fazla kişi tatil yapacak. Bu büyük bir rakam. Yüzde 70’i yabancı, yüzde 30’u iç pazar olacak” diye konuştu.

HERKES SEZONDAN MEMNUN

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Bodrum Yürütme Kurulu Başkanı Sevinç Gökbel, tatilin uzatılmasının ardından sahil bölgelerine yerli turistlerin yoğun taleplerinin olduğunu dile getirdi. Bölgede yaşanan doluluğun araç ve uçak trafiğinden de anlaşıldığını dile getiren Gökbel, ”Umarız keyifli ve huzurlu bir bayram olur. Otellerin ve eğlence merkezlerinin bayram için hazırlıkları tamamladı, herkes sezondan memnun” ifadelerini kullandı. Bodrum Otelciler Derneği (BODER) Genel Sekreteri Orhan Kavala, bayram tatili nedeniyle otellerde büyük yoğunluk yaşandığını vurguladı. Fethiye Otelciler Birliği (FETOB) Başkanı Bülent Uysal ise ”Sahil bölgesindeki otellerimiz yüzde 100 doldu. Göcek ve Çalış bölgesindeki otellerde de tatil döneminde ciddi yoğunluk yaşanacak” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X