Şahin: Afrika Türk yatırımcıyı bekliyor

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Afrika’nın Türk iş adamları ve birçok sektör için tam anlamıyla keşfedilmemiş bir pazar olduğunu belirterek ‘Afrika, Türk yatırımcıları bekliyor’ dedi.

Şahin: Afrika Türk yatırımcıyı bekliyor

Güney Afrika’da İş Konseyi Başkanı Danisa Baloyi, Türkiye’nin Pretorya Büyükelçisi Elif Ülgen Çomoğlu, Yunus Emre Enstitüsü (YEE) Johannesburg Koordinatörü Gökhan Kahraman, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Güney Afrika Temsilcisi Mehmet Akif Şekerci ile bazı önemli sektör temsilcilerini ziyaret eden AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, temaslarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. İhracatı ve milli geliri artırmak, ekonomik potansiyeli geliştirmek amacıyla çok sayıda iş adamıyla kıtanın önemli pazarlarından Güney Afrika’da temaslarda bulunduklarını kaydeden Şahin, burada 40 firmayla görüşmeler yaptıklarını söyledi.

KEŞFEDİLMEMİŞ PAZAR…

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Güney Afrika’nın çevresindeki Zimbabve, Zambiya, Botsvana, Mozambik, Lesotho, Svaziland Krallığı, Namibya ve Angola ile yaptığı gümrük birliği anlaşmaları sayesinde Türk yatırımcıların rahat ticaret yapabileceğini belirterek, ‘Güney Afrika’ya Türkiye’den gelen ürünler, bu anlaşmalar sayesinde, buradan da kolaylıkla çevre ülkelere pazarlanabilir. Afrika bizim için çok geniş ve boş bir alan. İş adamlarımızı davet ediyorum. Afrika, Türk iş adamları ve birçok sektör için tam anlamıyla keşfedilmemiş bir pazar. Afrika, Türk yatırımcıları bekliyor’ ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X