Şahin: ‘IŞİD’in ne din, ne imanla alakası var’

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, terör örgütü Işid’in İslamiyet ile bir alakasının olmadığını söyledi.

Şahin: ‘IŞİD’in ne din, ne imanla alakası var’
Birçok devlet bölgede yaşanan insanlık dramına kayıtsız kalırken, Türkiye’nin topraklarını çaresiz insanlara açtığını, her türlü imkanı seferber ettiğini belirten Şahin, “Tezkereyi çıkararak, Suriye’de, yanı başımızda bulunan olumsuz havanın Türkiye’yi etkilememesi için aldığımız bir tedbir var. Türkiye’nin, askerine, toprağına, Süleyman Şah türbesine yapılacak müdahalede gerekli tedbiri almasını sağlayacak bir tezkere. Suriye’nin içinde bulunduğu durumu 4 yıldır, Irak’ın içinde bulunduğu durumu da 20 yıldır müşahede ediyoruz. Ortadoğu’da İran’la, Irak yıllarca savaştılar. O bitti, Irak’ta başka bir hadise başladı. Ondan sonra 1989 yılında ki demokratikleşme ve milliyetçilik akımından Arap ülkeleri etkilendiler. Suriye, Kuzey Afrika ülkeleri ve özellikle monarşiyle yönetilen bazı ülkelerde bundan etkilendiler. Ülkemiz de özellikle 1980 öncesi yurtdışında Asala terör örgütüyle sıkıntı çektik. Asala terör örgütü bitti. Bittikten hemen sonra PKK başladı. 30 yıl çektik” dedi.

Türkiye’nin etrafının yangın yeni olduğuna dikkat çeken Şahin, “Cumhurbaşkanımızın dirayetli ve ferasetli duruşuyla çözüm süreci 2013 yılında başladı. Hamd olsun ülkemizde 2 yıldır olumsuz bir hadise meydana gelmedi. Ama bizim etrafımız yangın yeri, alevlendikçe alevleniyor. Bizi de etkilemesi için bazı güçler ellerinden gelen gayreti gösteriyor. Gazze’de haziran ayının sonuna kadar Filistinliler birçok olumsuz hadise yaşadı. Birçok Filistinli boş yere katledildi. Bombalar atıldı, şehirleri yıkıldı. Ne olduysa Gazze hadisesi bitti, IŞİD hadisesi başladı. IŞİD’in ne İslam’la alakası var, ne dinle, ne diyanetle, ne de imanla alakası var. Bizim dinimizde adamın kafasını kesmek, bizim dinimize terör yapmak, katliam yapmak asla olmaz. Böyle bir şey yok. Bütün dünyaya Müslümanlar teröristtir, boğaz keserler imajı veriyorlar. Biz böyle bir inanca sahip değiliz. Bizim inancımız böyle bir inanç değil. Bu terör örgütünü ne hükümetimiz, ne milletimiz kabul ediyor. Bizim bunlarla bağlantımız yok. Ama gelin görün ki muhalefet liderleri çıkıyorlar, 10 gün önce, ‘IŞİD’e karşı alınacak her türlü tedbirde yanınızdayız’ diyorlar. Karakolda doğruyu söylüyorlar, mahkemeye gelince, tezkereyi çıkartırken hayır veriyorlar. Bunu da aziz milletimizin yüksek anlayışına tebliğ ediyoruz. Biz milletimizin bekası için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Bu saydığımız ülkelerle bizim tarihi birliğimiz var. Kültür, inanç birliğimiz var. Bunu koparmaya çalışanlar, bu hassasiyeti zedelemeye çalışanlar, bundan 200 sene önce de vardı. 100 sene önce cetvelle çizdikleri sınırları vardı. Biz aziz bir milletin torunlarıyız. Adaleti kendine ilke edinmiş, adaletle hükmetmeyi kendine ilke edinmiş bir neslin torunlarıyız. Bosna’da bundan 20 sene önce katliamlar yaşanırken, koalisyon güçleri hiçbir zaman müdahaleyi akıllarına bile getirmediler. Orada yer altından çıkan siyah altın yoktu. Orada Bosna’nın peynirleri var, ne işlerine yarayacaktı. Ama Irak’ta petrol var. Terör örgütü ne zaman ki petrol kuyularına erişiyor, koalisyon güçleri bomba atıyor. Dünya artık her şeyi görüyor. Biz de milletimizin selameti için gerekli tedbirleri alıyoruz” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X