Şahin: ‘Türkiye’de gizli bir devrim oldu’

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, 28 Nisan sabahı Türkiye’de gizli bir devrim olduğunu belirterek, “Siyaset mi, vesayet mi? Hamdolsun vesayetin belini kıran bir siyaset zaferi kazanıldı” dedi.

Şahin: ‘Türkiye’de gizli bir devrim oldu’

Şahin, İnegöl Müteahhitler Derneği’ni ziyaret etti. Ülkeyi 12,5 yıldır AK Parti hükümetlerinin idare ettiğini hatırlatan Şahin, “Tek başına güçlü ve itidalli bir şekilde idare etti. Biz hizmetleri insan merkezli yaptık. Buna yönelik politikalar geliştirdik. İnsanımızın yok olmaya yüz tutmuş hassasiyetlerini ön plana çıkardık. Siz yaşadığınız şehri ne kadar seviyorsanız, o kadar güzel binalar ve ticarethaneler oluşturursunuz. Bu da şehri güzelleştirir. Yaptığınız işe saygımız çok büyük. Ürettiğiniz istihdama ve sağlamış olduğunu özellikle sosyal güvenlikle ilgili desteklere ve insanımıza hizmete saygımız çok büyük. Hükümetlerimiz döneminde ekonomik başarımız sizlere yeni kulvarlar açtı. Milyonlarca yeni konut inşa edildi. 5,5 milyon konut AK Parti hükümetleri döneminde inşa edildi. Sadece 600 binini TOKİ yaptı” dedi.

7 Haziran seçimlerinin ülke için çok kritik bir aşama olduğunu ifade eden Şahin, “27 Nisan gecesi 03.00’te internet andıcı yüklendi ve hükümete bir nevi ültimatom verildi. Sabah kalktığımızda televizyonlarda yayınlar, hükümete ültimatom verildi. Hatta bazı köşe yazarları, sosyal medyada hükümet gidici diye yazdılar. Ama bir şeyi unutmuşlardı; o saydığım darbe süreçlerinden ders çıkaran siyasi figür, hükümetin başı, başbakanı kararlıydı. Ne dedi? Sen benim memurumsun. Memur hükümetine, başbakanına talimat veremez, kaldır onu oradan. İşte o gün Türkiye’de bir devrim oldu. 28 Nisan sabahı Türkiye’de gizli bir devrim oldu. Siyaset mi, vesayet mi? Hamd olsun vesayetin belini kıran bir siyaset zaferi kazanıldı” diye konuştu.

Türkiye’nin yapı stokunun değişmesi gerektiğini belirten Şahin, “Türkiye betonarme yapılarla 1950’li, 1960’lı yıllardan sonra tanışıyor. Bir betonarmenin ömrü 50 yıl civarında. Bunları birçoğunun yenilenme zamanı geliyor. Eski yapı stoklarını, sağlıksız yapıları yıkarak yenilemenin altyapısını biz Kentsel Dönüşüm yasasıyla 2012’de çıkardık. Şuan da bununla ilgili kira desteklerinden, faiz desteklerine kadar, belediyemizin almış olduğu otopark, diğer harçlardan da muafiyetlere kadar birçok desteklerimiz var. Bu kentsel dönüşümün dört tane ayağı vardı. Çevre Bakanlığı, TOKİ, yerel idareler ve özel sektör. Bundan sonra özel sektörün devreye girmesi gerekiyor. Biz kentsel dönüşüm yasasını çıkarırken, Türkiye’nin önüne 25 yıllık bir harita çıkardık. Bu şekilde marka şehirler oluşturacağız. Bununda en önemli tarafı sizler olacaksınız. Oda konusunda da kanun gerekiyor. Yeni dönemde de Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın uhdesindedir. Ticaret Bakanımıza gideriz, bu konuyu anlatırız. Olursa buradaki kitle kendini daha huzurlu ve iş yapılabilir hissedecektir diye söyleriz. Ben elimden gelen gayreti gösteririm, bu konuda sizin yanınızdayım” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X