Şahin: Yemin metni ayrımcı ve ideolojik

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Meclis’te yaşanan yemin krizine ilişkin açıklama yaptı. Yemin metninin demokratik ülkelerin meclislerinde olamayacağını söyleyen Şahin, yemin metni için ‘ideolojik ve ayrımcılık kokan darbe ürünü bir meti

Şahin: Yemin metni ayrımcı ve ideolojik

Şahin, HDP Milletvekili Leyla Zana’nın yemin metnindeki ‘Türk milleti’ yerine ‘Türkiye milleti’ ibaresini kullanmasını değerlendirirken, şunları dile getirdi:

‘Bu yemin metnini çok beğendiğimiz için, içimize sindiği için bu yemini yapmış değiliz. Çünkü hiçbir demokratik ülkenin meclisinde ve anayasasında olmayacak şekilde kötü yazılmış olan bir yemin metnidir. İdeolojik kokan, ayrımcılık kokan, baştan sona imla hatalarıyla dolu ve tabii ki darbe ürünü bir anayasanın yemin metnidir. Bizim yeni anayasada, sivil anayasada ön gördüğümüz yeni yemin metnimiz her türlü ideolojiden uzak, ayrımcılıktan uzak, çağdaş ve demokratik bir ülkede, mecliste bulunması gereken, üstüne and içilmesi gereken bir metindir.’

‘İnsan haklarına, hukukun üstünlüğüne ve demokrasiye bağlı kalacağıma, devletin bağımsızlığını, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma mukaddesatım ve şerefim üzerine yemin ederim’ diye yemin metnini okuyan Şahin, ‘Hiçbir tartışmaya mahal bırakmayacak bir şekilde Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan herkesi, etnik kökeni, ana dili ne olursa olsun herkesin gönül huzuruyla üstünde yemin edebileceği bir yemin metnidir bu’ dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X