Şahinkaya’dan Bursa’ya üniversite

Şahinkaya Eğitim Kurumları, Bursa’ya Uluslararası Şahinkaya Bilim Teknoloji ve Ekonomi Üniversitesi kuruyor. Nilüfer’de kurulacak olan üniversitenin 2021’de eğitime başlaması hedefleniyor. 

Şahinkaya’dan Bursa’ya üniversite

DERYA DEMİR

Vakıf Üniversitesi projesiyle ilgili bilgi veren Şahinkaya Eğitim Kurumları Genel Müdür Yardımcısı Cenk Azkeskin, Mühendislik ve Mimarlık, Ekonomi ve Sosyal Bilimler ile Hukuk Fakültesi olmak üzere toplam üç fakülte ile başlayacaklarını kaydederek, Sağlık ve Uygulamalı Bilimler bölümünden oluşan iki meslek yüksekokulu ile Bilim ve Teknoloji, Sosyal Bilimler Enstitüsü’nden oluşan iki enstitü kuracaklarını da söyledi. 

“KENTE DEĞER KATACAK”…

Bursa’da özel üniversitenin eksikliğinin fazlasıyla hissedildiğine dikkat çeken Azkeskin, “Bursa’nın üniversite ihtiyacını karşılamak için ilk adımımızı atıyoruz. Daha sonraki yıllarda Tıp Bilimleri, Eczacılık ve Diş Hekimliği de fakültelere dahil olacak. Vakıf Üniversitesi olarak Bursa’ya ve Türkiye’ye değer katacağını düşünüyoruz” dedi. 

12 BİN ÖĞRENCİ…

8 bin lisans, 4 bin yüksek lisans ve doktora olmak üzere 12 bin öğrenci kontenjanına sahip olması hedeflenen  üniversitede eğitim dili tamamen yabancı dil olacak. Üniversitede öğrencilerin yarısı, akademisyenlerin ise 5’te biri yabancı uyruklulardan oluşacak. 

KÜLTÜRLER BURSA’DA BULUŞACAK

Şahinkaya Eğitim Kurumları’nın bu yıl ikincisini gerçekleştireceği Uluslararası Gençlik ve Kültür Festivali’nde 7 ülkeden 170 dansçıyı ağırlayacak. Şahinkaya Academy 1418 Kampüsü’nde gerçekleştirilen festival tanıtım toplantısına Şahinkaya Eğitim Kurumları Genel Müdür Yardımcıları Hakan İdin, Cenk Azkeskin, Uluslararası Halk Dansları Birliği (IOV Başkanı) Faruk Alkaya ve Festival Koordinatörü Miray Tanrıöver katıldı. Şahinkaya Eğitim Kurumları Genel Müdür Yardımcısı Hakan İdin, Valilik ve Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenecek festivalin 15-20 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirileceğini söyledi. 

TURİSTİK TANITIMA KATKI…

Dünya Folklor Birliği Başkanı Faruk Alkaya da, Polonya, Makedonya, Sırbistan, Arnavutluk, Azerbeycan, Bulgaristan ve Romanya’dan katılan dans ekipleriyle Bursa’da bir kültür buluşmasına ev sahipliği yapacaklarını belirterek, “Bir kültür elçisi gibi değerlerimizi, gelenek ve göreneklerimizi en iyi şekilde tanıtacağız. Her yıl festivale katılan ülke sayısını artırarak, ülkemizin ve kentimizin tarihi, turistik tanıtımında etik rol oynayacağız”dedi. 

BURSA’NIN DÖRT BİR YANINDA GÖSTERİ…

Festival Yöneticisi Miray Tanrıöver ise, “Yabancı dans ekipleri festival kapsamında Bursa’nın dört bir yanında gösterilerini sergileyecek. Yabancı ekiplerle Kozahan’dan Muradiye Külliyesi’ne, Kapalıçarşı’dan Ulucami’ye kadar tarihi ve turistik bir gezi programı düzenledik. Ayrıca ekiplerimiz 19 Mayıs Gençlik ve Spor Şenlikleri’nin 100. yılı kapsamında Tophane Saltanat Kapısı’nda harika bir performas sunacak” diye konuştu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X