Şahinkayalı öğrencilerin iyilik yarışı

Şahinkaya Koleji’nin 9. ve 10. sınıf öğrencileri, ‘Dünyayı Değiştiren Çocuklar’ projesi kapsamında önemli bir etkinliğe imza attı.

Şahinkayalı öğrencilerin iyilik yarışı

Şahinkaya’nın 9. sınıf öğrencileri, Somali, Kenya, Doğu Kongo, Uganda ve Afganistan’da gerek olumsuz hava şartları gerekse yetersiz beslenme yüzünden göz hastalıklarına yakalanan çocukları kör olmaktan kurtarmak için seferber oldu.

‘Kahraman 9’lar’ olarak bütünleşen liseli gençler, bu ülkelerde yaşayanların tedavi edilmelerini sağlamak amacıyla yardım kampanyası balattı. Görme engelli yüzlerce insana ışık olmayı hedefleyen Şahinkaya Koleji’nin 9. sınıf öğrencileri, ‘Gözler iyilik  görsün. Gözden ırak ama, gönülden değiliz’ diye bir de slogan üretti.

BİZDE VARIZ

Aynı okulun 10. sınıf öğrencileri de Uganda’nın Doğusundaki binlerce insana ayakkabı bağışlamak için kolları sıvadı. Bu yöredeki insanların ayakkabısız gezdikleri için ciddi sağlık sorunları yaşadığına dikkat çeken öğrenciler, ‘Ne yazık ki bu yüzden hayatını kaybedenler oluyor. Bu yüzden Uganda’daki çocuklar için ayakkabı yardımı kararı aldık. Bu iyilik yarışında herkesi bize destek olmaya çağırıyoruz’ dediler. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X