Sahipsiz hayvanlara bakım ve tedavi merkezi

İnegöl Belediyesi tarafından Halhalca-Karalar yolu üzerinde projelendirilen Sahipsiz Hayvanlar Bakım Ve Tedavi Merkezi’nin temeli törenle atıldı. Merkez, mart ayında hizmete girecek.

Sahipsiz hayvanlara bakım ve tedavi merkezi

İnegöl Belediyesi, mevcut hayvan barınağının daha kapsamlı hizmet vermesi amacıyla Sahipsiz Hayvanlar Bakım ve Tedavi Merkezi’ni hayata geçirmek üzere çalışmalara başladı. Halhalca-Karalar Mahalleleri yolu üzerinde Orman Genel Müdürlüğü’nden kiralanan arazi üzerinde projelendirilen Sahipsiz Hayvanlar Bakım Ve Tedavi Merkezi’nin temeli törenle atıldı. Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “En az insanlar kadar hayvanların da korunması ve ihtiyaçlarının karşılanması gerektiğini biliyor ve projelerimizi o yönde şekillendiriyoruz” dedi.

YABANİ HAYVANLAR

Mevcut hayvan barınağında bugüne kadar gerçekleştirilen çalışmalarla ilgili bilgiler paylaşan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, merkezde ayrıca yabani hayvanların da tedavisinin gerçekleştirildiğini anlattı. Sokak hayvanları için verilen hizmetlerle ilgili de bilgiler veren Aktaş, kış mevsiminin kendini hissettirdiği bu günlerde ilçe halkının da sokak hayvanları konusunda duyarlı olması gerektiğini ifade etti. Aktaş, kapı, balkon ve pencere önlerine bir kap su ve biraz yemek bırakmanın önemli olduğunu ifade etti. 

MART’TA HİZMETTE

Yeni Sahipsiz Hayvanlar Bakım ve Tedavi Merkezi Projesi hakkında da bilgi veren Belediye Başkanı Alinur Aktaş, projenin 150 gün içinde bitirileceğini söyledi. Aktaş merkezde, idari bina, Hayvan Hastanesi, Köpek Tedavi Ünitesi, Kedi Evi, Yavrulu Hayvan Tedavi Ünitesi, başıboş atlar için ahır, bulunacağını ve etrafının tel örgüyle koruma altına alınıp aydınlatılacağını anlattı. Aktaş, iki etaplı projenin ilk etabının 1 milyon 600 bin TL olduğunu kaydetti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X