Sahneden secdeye yolculuk

Büyükşehir Belediyesi’nin davetlisi olarak geldiği Bursa’da Kültür A.Ş. ve Hanımlar Kültür ve Dayanışma Derneği (HAKÜDAD) tarafından İbrahim Paşa Kültür Merkezi’nde düzenlenen ‘Kültürden İrfana’ programına konuk olan Rabia Christine Brodbeck, hayat hikâye

Sahneden secdeye yolculuk

2009 yılında New York Kitap Festivali’nde maneviyat ödülü kazanan, dünyaca ünlü Amazon kitap sitesinde uzun süre çok satanlar listesinde kalan ‘Fakr’a Övgü-Sahneden Secdeye Yolculuk’ isimli kitabından alıntılarla ilahi aşkı anlatan tasavvuf yazarı Rabia Christine Brodbeck, büyük bir Mevlana hayranı olduğunu ifade etti.

Sekiz yaşında bale eğitimi almaya başlayan ve 36 yaşına geldiğinde bu alanda dünyanın en önemli isimlerinden biri olarak kabul edilen Brodbeck, tasavvuftan etkinlendiğini vurguladı. 

insanlara değil Kur’an’a bakarak İslam’ı anlamak ve yaşamak gerektiğini söyleyen Brodbeck, ‘Öncelikle söylemem gerekiyor ki Hz. Mevlana büyük bir şahsiyet ve dünya için önemli. Zaten Müslüman olmamda tasavvufun büyük katkısı var’ dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X